Мокра бактеріальна гниль
Корисні статті
Хрусткі і ароматні огірочки на зиму

З настанням заготівельного періоду, коли овочі вже дозріли на грядках і продаються на ринку за прийнятною ціною, перед господинями постає питання про те, що саме законсервувати на зиму. Огірки - це найбільш ходовий продукт на столі в холодний період. Вони…

Мокра бактеріальна гниль

Мокра бактеріальна гниль проявляється на коренеплодах як у польових умовах, так і в період зберігання. Бактерії є широко спеціалізованим і уражує велику кількість овочевих культур.

У період вегетації рослин на хвостовій частині коренеплоду з'являються водянисті плями, які, розростаючись, охоплюють значну його частину. Уражена тканина зморщується, рослини в'януть. Під час зберігання уражені коренеплоди загнивають, виділяючи неприємний запах.

Джерелом інфекції с уражені коренеплоди та рослинні рештки.