Потреба овочевих культур в поживних речовинах залежно від врожаю
Корисні статті
Полив огірків

Огірки — вологолюбні рослини. Тому зрошення слід проводити регулярно, незалежно від того, на якій стадії розвитку вони знаходяться. Але в той же час потрібно ретельно контролювати вологість ґрунту, щоб не нашкодити рослинам. Як виконувати полив огірків правильно, щоб влітку збирати…

Потреба овочевих культур в поживних речовинах залежно від врожаю

Культура

Товарний урожай, ц/га

Потреба в поживних речовинах, кг/ц товарного врожаю

середній

розрахований

N

P2O5

K2O

MgO

Капуста кольорова

350

200-400

0,75

0,30

1,00

0,10

Брокколі

150

100-200

1,80

0,50

2,00

0,20

Квасоля кущова

140

120-140

0,75

0,25

0,90

0,17

Цикорій

150

100-300

0,70

0,35

1,20

0,12

Капуста пекінська

400

300-500

0,50

0,25

0,70

0,10

Ендівій

400

300-600

0,30

0,10

0,55

0,05

Горох

100

100-140

1,20

0,50

1,20

0,20

Капуста листова (листя)

140

100-160

1,50

0,40

1,80

0,12

Огірок

300

200-500

0,30

0,20

0,45

0,10

Кольрабі

400

200-600

0,40

0,15

0,60

0,05

Гарбуз

800

600-1000

0,10

0,11

0,20

0,05

Хрін

160

80-250

0,45

0,23

1,02

0,07

Морква для продажу

350

200-800

 

0,25

 

 

0,10

 

0,60

 

0,05

 

Морква для переробки

600

400-1000

Петрушка коренева

200

150-250

0,40

0,20

0,50

0,08

Петрушка листова

400

300-500

0,25

0,10

0,30

0,05

Зелена цибуля

350

200-600

0,33

0,18

0,55

0,08

Боби

125

120-130

1,30

0,47

1,00

0,20

Редис

150

100-300

0,50

0,25

0,50

0,15

Редька

200

100-250

0,55

0,28

0,60

0,12

Ревінь

700

300-800

0,30

0,20

0,62

0,10

Капуста брюссельська

200

100-300

2,00

0,70

2,50

0,15

Буряк

400

300-600

0,60

0,20

1,20

0,20

Капуста червонокачанна

500

300-600

0,50

0,17

0,70

0,07

Салат качанний

400

200-600

0,20

0,10

0,40

0,04

Шніт-цибуля

500

300-700

0,50

0,15

0,50

0,05

Селера

400

200-600

0,50

0,20

1,00

0,10

Шпинат

200

100-300

0,40

0,15

0,60

0,10

Квасоля (на опорах)

180

120-300

0,90

0,21

0,70

0,20

Томати

400

300-800

0,28

0,08

0,40

0,05

Капуста білокачанна

500

300-1000

0,35

0,15

0,50

0,07

Капуста савойська

400

300-700

1,00

0,30

1,20

0,10

Цибуля ріпчаста

300

250-500

0,28

0,15

0,40

0,08