Вступайте до клубу любителів LUCKY SEED!

Публікації

Технологія вирощування полуниці з насіння, отримання розсади

Суниця садова — улюблена всіма ягода, яка достигає навесні першою, відрізняється приємним кисло-солодким смаком і чудовим ароматом. Якими тільки корисними властивостями вона не володіє: втамовує спрагу; прискорює метаболізм; покращує показники крові. У насінні полуниці міститься багато цинку, що дозволяє за сезон вживання ягід поповнити його кількість в організмі. Для садівників звично вирощувати її у відкритому ґрунті, але існує технологія, яка дозволяє отримувати високі врожаї в теплиці. У цій статті ми розповімо, як самостійно виростити садову суницю з насіння, наведемо рекомендації досвідчених городників по розведенню рослин в домашніх умовах і на присадибних ділянках. Вибір сорту — запорука гарного результату Секрет гарного…

Як виростити якісну розсаду перцю і баклажана самостійно

Успіх вирощування цих овочевих культур залежить від виконання агротехнічних прийомів. Батьківщиною перцю і баклажана є тропіки, тому тепло, вологість і родючість ґрунту — важливі аспекти для отримання високого врожаю. Рослини представляють собою кущ, на пагонах котрого утворюються квітки, які згодом стають плодами. Пилок потрапляє з тичинок на маточку самостійно, комахи здійснюють перехресне запилення. З цієї причини гіркі сорти перцю не можна садити поруч з солодкими. Термін вегетації варіюється від 100 до 150 діб, тому обов'язково потрібно виростити розсаду, щоб отримати урожай до настання холодів. Асортимент сортів на ринку Світовою селекцією виведено безліч сортів солодкого перцю і баклажанів, відрізняються овочі відтінками,…

Як отримати хороший урожай озимої цибулі: рекомендації і правила посадки

Незважаючи на те, що цибуля — холодостійка культура, городники звично висаджують її навесні. Якщо ви хочете отримувати урожай вже в травні, зверніть увагу на озимі сорти. Вони не уражаються хворобами і шкідниками, мають високу фітонцидну активність. Посадковий матеріал цінується тим, що цибулини не вимерзають при досить низьких температурах — до -23 °C за умови наявності снігового покриву, і -15 °C — без нього. У їжу вживають як зелені пір'я, так і ріпку. Як вибрати сорт і розмір лука-сівка Помилково вважати, що головки, відібрані для посадки, повинні бути великими. Добре вкорінюються і набирають масу цибулинки діаметром близько 1 см. Рекомендуємо купувати…

Ідеальна розсада томатів: як виростити самостійно

Вегетативний період дозрівання томатів досить тривалий, тому для отримання ранньої продукції потрібно садити культуру на початку весни. У відкритий ґрунт сіяти насіння можна тільки в кінці травня, але з огляду на те, що термін плодоношення настає приблизно через 100 днів у ранніх сортів і 120 — у пізніх, можна припустити, що помідори з'являться на вашому столі в вересні, а то і в жовтні. У гіршому випадку можуть взагалі не визріти, оскільки вони вимогливі до навколишньої температури і достатньої освітленості. Надійний спосіб — це рання вигонка розсади з подальшою висадкою у відкритий ґрунт, як тільки мине загроза заморозків. Підготовка ґрунту Сіяти…

Буряк: в чём небезпека сиродіння

Всі коренеплоди вважаються надзвичайно корисними продуктами харчування. Буряк має не тільки унікальні смакові якості, але і цілющі властивості. Богатирі на Русі вживали його регулярно, вважаючи, що він дає силу і попереджає недуги. Буряковий сік застосовували Авіценна і Гіппократ для лікування хворих людей. Різноманітність кулінарних страв, де використовується цей коренеплід, задовольняє запити навіть вибагливих гурманів. Користь і калорійність Буряк є легкозасвоюваним продуктом, застосовується в дієтичному харчуванні. Його енергетична цінність замала — в 100 грамах всього 43 ккал. Комбінація корисних речовин дозволяє використовувати буряк як загальнозміцнюючий засіб. Народні цілителі радять вживати його для лікування: гіпертонії; захворювань дихальної системи; малокров’я і анемії. М'якоть…

Як посадити і виростити краснокачанну капусту

Досить часто городники скаржаться на те, що кожен рік отримують мізерні врожаї цієї овочевої культури: голівки маленькі, рослини гинуть або псуються шкідниками. З цієї причини багато хто відмовляється від посадки червонокачанної капусти на ділянці. А дарма, адже вона корисна і смачна. Вирощувати її нескладно, потрібно лише дотримуватися агротехніки. У цій статті ми розкриємо всі секрети отримання високого врожаю. Чим корисний цей овоч Вживати червонокачанну капусту необхідно для підтримки здоров'я. Вона збереже молодість і красу, оскільки багата корисними нутрієнтами. У ній містяться: вітаміни — А, С, В6, В12, D, РР, Е; мікроелементи — натрій, калій, залізо, магній, кальцій, селен, цинк, фосфор;…

1 2 3 17 18 19 >>