Сучасна ботанічна класифікація овочевих рослин
Корисні статті
Корисні властивості цибулі

Цибуля — рослина, здавна відома не тільки своїми смаковими якостями, але й корисними властивостями. Собою ця культура являє коренеплід округлої або овальної форми із зеленим бадиллям та характерним запахом, який визначається його ефірними маслами. Плоди цього овочу, як…

Сучасна ботанічна класифікація овочевих рослин

Сімейство

Види

Капустяні (Хрестоцвіті)

капуста біло-і червонокачанна, савойська, брюссельська, кольорова, брокколі, кольрабі, бруква, ріпа, редька, редиска, крес-селет, хрін

Селерові (Зонтичні)

морква, пастернак, селера, петрушка, кріп

Гарбузові

огірок, кавун, диня, кабачок, патисон, гарбуз

Пасльонові

томат, перець, баклажан, фізаліс, картопля

Амарантові (Марево)

буряк столовий, буряк кормовий, шпинат

Бобові

горох, боби, квасоля

Айстрові (Складноцвіті)

салат-латук, салат-цикорій, артишок, естрагон

Гречані

щавель, ревінь

Ясноткові (Губоцвіті)

м'ята перцева, базилік, ісопу, чабер

Цибулеві (Лілейні)

цибуля ріпчаста, цибуля-батун, цибуля-порей, цибуля багатоярусна, цибуля-шалот, шніт-цибуля, цибуля-слизун, часник

Спаржеві

спаржа

Тонконогі (Злакові)

кукурудза цукрова