У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування солодкого перцю на продаж

Солодкий перець вважається вітамінним допінгом і антидепресантом. Він особливо корисний для нашої серцево-судинної системи. А ще він має ароматними смаковими якостями і часто використовується в кулінарії. З цих та багатьох інших причин попит на солодкий перець завжди стабільний.

Оптові ціни на солодкий перець знаходяться в межах 0,7 $ -1 $. Середня роздрібна ціна становить 1,5 $. Одна з найдорожчих овочевих культур на ринку!

Терміни дозрівання скоростиглих сортів від висадки розсади до плодоношення складає 50-55 днів. А врожайність солодкого перцю в теплиці нерідко досягає 18 кг з одного квадратного метра.

Ці та інші переваги залучають фермерів до вирощування солодкого перцю в теплиці. Адже це рішення дає з 1-го квадратного метра більший урожай, ніж при відкритому грунті. Необхідні для активного зростання даної овочевої культури температурні умови складають 25-30 градусів, їх набагато легше підтримувати саме в теплиці.

Для організації бізнесу по вирощуванню перцю вам знадобиться:

  1. Насіння перцю цікавить вас сорту.
  2. Розсада.
  3. Якісні добрива.
  4. Ділянка землі.
  5. Тара і транспорт для реалізації вирощеної продукції.

Важливо вибрати ті сорти, в яких ви найкраще розбираєтесь. Нерідкі випадки, коли городники вибирають сорт через його краси, а він виявляється одним з найбільш «примхливих» в догляді. Чим більше ви дізнаєтеся про кожному конкретному сорті, тим кращий урожай зможете отримати.

Кращі сорти солодкого перцю для теплиць

Підібрати відповідні сорти перцю для теплиці непросто, адже їх видів сьогодні дуже багато, більш ніж 500 (включно з гібридами). Ряд сортів виводився спеціально для вирощування в закритому грунті. Найбільш плідними з них вважаються «Помаранчеве диво», «Вінні Пух», «Ніжність».

Одним з найкращих ранньостиглих сортів і для теплиці, і для відкритого грунту вважається «Абрикосова фаворитка». Виділяється сорт «Атлант». Його відносять до ранньостиглий і середньостиглих. Він вирізняється своєю компактністю і плодовитістю.

Одним з найбільш скоростиглих вважається сорт «Кардинал», який відмінно підходить для умов теплиці. Термін досягнення стиглості останнього фактично не перевищує 100 днів. Висота куща даного сорту може досягати більше 1 метра.

Шкідники і хвороби солодкого перцю в теплиці
Хвороби і шкідники перців можуть з'явитися при вирощуванні навіть в тепличних умовах.

Солодкий перець - досить примхлива рослина, і виростити його, досить складно. Тому його вартість завжди на високому рівні. Як уже згадувалося це не дешева теплична культура. При різких перепадах температур рослина може захворіти, при температурі нижче +10 з'являється наліт і п'ята фіолетового кольору.

Серед інших поширених захворювань варто виділити вершинну гниль, вона не є інфекційною, і з'являється при порушенні режиму вологості і підживлення. Перець можна підлікувати, вчасно додавши жменю золи під кущ, що дозволить подщелочив грунт.

Також поширене вірусне захворювання столбур, через якого зупиняється ріст рослини, в'януть листя і жовтіють плоди. Переноситься воно різними шкідниками. Альтернаріоз, або ж чорна цвіль, проявляється у вигляді коричневих плям, що покривають листя, стебла і плоди. Найнебезпечнішим шкідником вважається тля.

Вирощування солодкого перцю в домашніх умовах

Перш, ніж висаджувати перець в теплиці, потрібно виростити розсаду в домашніх умовах. Насіння рекомендується висаджувати з лютого по березень. Перед висадкою їх, як правило, витримують у теплій воді кілька годин. Грунт для насіння повинна складатися з грунту, торфу і перегною в співвідношенні 1: 1: 1.

Оптимальний Ph грунту повинен бути на рівні 6.4-6.8. Одно-два насіння закопуються на глибину приблизно 2 см. Відстань між насінням має бути 1.5-2 сантиметра, а між грядками - 5-6 сантиметрів.

Для того щоб розсада зійшла успішно, потрібно постійно підтримувати в теплиці температуру + 25- + 27 градусів. Важливо забезпечити рясне освітлення 12-14 годин щодня, для цього можна використовувати лампи. Рослина вимагає частого, але не рясного поливу. Рекомендується провести дренаж, щоб вода не застоювалися в грунті. Прикорм у вигляді мінеральних добрив дається раз в 10 днів.

Перші сходи з'являються на 5-10 день. Зверніть увагу, що після сходу паростків, температурний режим потрібно трохи змінити. Відразу після утворення сходів температура знижується до + 15 ... + 18 градусів на 2 дня, після чого її потрібно підтримувати в районі +22 ... + 25 градусів вдень, і + 15 ... + 18 вночі.

Розсада пересідає в теплицю з середини березня по квітень, важливо забезпечити температуру близько + 15 ... + 18 градусів. Товщина грунту повинна бути не менше 25 см. Не дивлячись на те, що солодкий перець - дуже теплолюбива рослина, в разі підвищення температури до +35 градусів кущі варто затінити.

Умови вирощування солодкого перцю

Секрети вирощування солодкого перцю в теплиці - про що не варто забувати:

Коли перець досягне 15-20 сантиметрів у висоту, необхідно обрізати верхівки рослини, так рослина буде краще гілкуватися.
У теплиці, де немає вітру і сильного холоду, солодкий перець буде рости дуже активно, тому можна прикріпити верхні точки зростання до бамбукових жердинах (шпалери).
Важливо підгодовувати рослина як органічними, так і мінеральними добривами, чергуючи їх.
Для висадки рослини підійде грунт, в якому до цього вирощувався цибуля, капуста, огірки. У разі якщо в землі до цього росли пасльонові рослини, то варто почекати 3-4 роки, перш ніж висаджувати цю культуру. А найкраще поміняти грунт - це ще одна перевага тепличних умов.
Температура самого грунту, в яку висаджується перець, не повинна бути нижче +15 градусів.
Рихлити ґрунт варто регулярно, так рослина отримає більше кисню.
Солодкий перець можна садити поруч з гірким, інакше солодкі плоди будуть гірчити. Відстань між даними рослинами повинна бути не менше 100 метрів!

Як ефективно реалізувати свій урожай на ринку?

Коли висаджені рослини принесуть перші плоди, потрібно приступити до реалізації вирощеного продукту. Найпростіший спосіб - це продаж солодкого перцю на ринку. І хоча тут ви зіткнетеся з жорсткою конкуренцією, найбільший наплив покупців на самому початку просування вашого бізнесу найпростіше знайти саме тут.

Можна налагодити зв'язки із закладами, які закуповують продукти для їх приготування - ресторанами, кафе, їдальнями. Також ви можете стати постачальником домашнього свіжого овоча для місцевих магазинів. Не варто недооцінювати і можливості інтернету. Можна пропонувати свій продукт в соціальних мережах або на своєму інтернет магазині.

Продавати урожай можна не тільки одиничним покупцям для вживання в їжу, але і магазинам, компаніям з виробництва перцевий настоянок. Вирощуючи плоди в теплиці, ви зможете також реалізовувати розсаду садівникам-любителям.

Сьогодні вирощування овочів в теплиці - це прибуткова і швидко окупається бізнес-ідея. Споживач хоче вживати свіжі та екологічно чисті овочі місцевого виробництва цілий рік. Тому знайти для себе покупця не складе проблем.

Назад до списку