Помідор є однією з найпоширеніших овочевих культур. У багатьох національних кухнях готуються страви з використанням томатів: італійська піца, американський кетчуп, український борщ і т. д. Помідори постійно в попиті, тому на прилавках будь-якого магазину можна зустріти цю продукцію. Але чи…
Сімейство |
Види |
Капустяні (Хрестоцвіті) |
капуста біло-і червонокачанна, савойська, брюссельська, кольорова, брокколі, кольрабі, бруква, ріпа, редька, редиска, крес-селет, хрін |
Селерові (Зонтичні) |
морква, пастернак, селера, петрушка, кріп |
Гарбузові |
огірок, кавун, диня, кабачок, патисон, гарбуз |
Пасльонові |
томат, перець, баклажан, фізаліс, картопля |
Амарантові (Марево) |
буряк столовий, буряк кормовий, шпинат |
Бобові |
горох, боби, квасоля |
Айстрові (Складноцвіті) |
салат-латук, салат-цикорій, артишок, естрагон |
Гречані |
щавель, ревінь |
Ясноткові (Губоцвіті) |
м'ята перцева, базилік, ісопу, чабер |
Цибулеві (Лілейні) |
цибуля ріпчаста, цибуля-батун, цибуля-порей, цибуля багатоярусна, цибуля-шалот, шніт-цибуля, цибуля-слизун, часник |
Спаржеві |
спаржа |
Тонконогі (Злакові) |
кукурудза цукрова |