Мокра бактеріальна гниль
Корисні статті
Кабачок або цукіні

Коли настає пора засаджувати грядки овочами, у городників виникає питання: в чому різниця між цукіні та кабачком, якій культурі віддати перевагу. Це плоди одного типу, але який з них вибрати? Розберемося з цими питаннями докладніше.

Основні…

Мокра бактеріальна гниль

Мокра бактеріальна гниль проявляється на коренеплодах як у польових умовах, так і в період зберігання. Бактерії є широко спеціалізованим і уражує велику кількість овочевих культур.

У період вегетації рослин на хвостовій частині коренеплоду з'являються водянисті плями, які, розростаючись, охоплюють значну його частину. Уражена тканина зморщується, рослини в'януть. Під час зберігання уражені коренеплоди загнивають, виділяючи неприємний запах.

Джерелом інфекції с уражені коренеплоди та рослинні рештки.