Мокра бактеріальна гниль
Корисні статті
Як, коли і після чого садять моркву?

При бажанні отримати ранній урожай, краще садити моркву під зиму. Але осіння сівба має певні ризики, пов'язані з непередбачуваними погодними умовами. Тут є і явні переваги у вигляді стиглих корінців вже на самому початку літа.

Секрети ранньої сівби

Детальніше...

Мокра бактеріальна гниль

Мокра бактеріальна гниль проявляється на коренеплодах як у польових умовах, так і в період зберігання. Бактерії є широко спеціалізованим і уражує велику кількість овочевих культур.

У період вегетації рослин на хвостовій частині коренеплоду з'являються водянисті плями, які, розростаючись, охоплюють значну його частину. Уражена тканина зморщується, рослини в'януть. Під час зберігання уражені коренеплоди загнивають, виділяючи неприємний запах.

Джерелом інфекції с уражені коренеплоди та рослинні рештки.