Мокра бактеріальна гниль
Корисні статті
Підживлення огірків в теплиці

Огірок – овочева культура, яка затребувана круглий рік. Однак у свіжому вигляді вона довго не зберігається, як, наприклад, капуста або морква. Щоб насолоджуватися смаком цього соковитого овочу увесь рік або хоча б з весни, використовуються теплиці. Для отримання врожаю мало…

Мокра бактеріальна гниль

Мокра бактеріальна гниль проявляється на коренеплодах як у польових умовах, так і в період зберігання. Бактерії є широко спеціалізованим і уражує велику кількість овочевих культур.

У період вегетації рослин на хвостовій частині коренеплоду з'являються водянисті плями, які, розростаючись, охоплюють значну його частину. Уражена тканина зморщується, рослини в'януть. Під час зберігання уражені коренеплоди загнивають, виділяючи неприємний запах.

Джерелом інфекції с уражені коренеплоди та рослинні рештки.