Мокра бактеріальна гниль
Корисні статті
Пікіровка помідор

У боротьбі за хороший урожай дачники застосовують різні прийоми, які дозволяють зробити розсаду витривалішою і міцнішою, що в подальшому забезпечує відмінний результат. Пікіровка томатів – один з таких методів. Вона передбачає перевалку рослин з прищепленням центрального кореня у великих за…

Мокра бактеріальна гниль

Мокра бактеріальна гниль проявляється на коренеплодах як у польових умовах, так і в період зберігання. Бактерії є широко спеціалізованим і уражує велику кількість овочевих культур.

У період вегетації рослин на хвостовій частині коренеплоду з'являються водянисті плями, які, розростаючись, охоплюють значну його частину. Уражена тканина зморщується, рослини в'януть. Під час зберігання уражені коренеплоди загнивають, виділяючи неприємний запах.

Джерелом інфекції с уражені коренеплоди та рослинні рештки.