Мокра бактеріальна гниль
Корисні статті
Помідори. Догляд та вирощування у відкритому ґрунті

Культура томатів з'явилася на території України ще в далекому XVIII столітті. Соковита і ароматна рослина припала до смаку більшій частині населення. І сьогодні апетитний помідор вирощують дачники у своїх теплицях. Але такими спорудами багата не кожна ділянка. Проте вирощувати помідори…

Мокра бактеріальна гниль

Мокра бактеріальна гниль проявляється на коренеплодах як у польових умовах, так і в період зберігання. Бактерії є широко спеціалізованим і уражує велику кількість овочевих культур.

У період вегетації рослин на хвостовій частині коренеплоду з'являються водянисті плями, які, розростаючись, охоплюють значну його частину. Уражена тканина зморщується, рослини в'януть. Під час зберігання уражені коренеплоди загнивають, виділяючи неприємний запах.

Джерелом інфекції с уражені коренеплоди та рослинні рештки.