У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування овочів на балконі

Городництво – одне з поширених захоплень багатьох людей в Україні. Як бути жителям міст, які з тих або інших причин не мають можливості їздити доглядати за рослинами на дачі або городі? Одне з найбільш раціональних рішень – вирощувати овочі на балконі або лоджії. Культивування рослин на обмеженій балконній площі – реальна можливість недорогого часткового забезпечення потреб в зелені та овочах, а також захопливе хобі та цікаве проведення дозвілля. Більшість рослин відгукується хорошим врожаєм на створення мікроклімату в невеликому просторі.

Культури для балконної грядки

Які овочі можна виростити на балконі? Жодних обмежень по виду рослин для балконного вирощування не існує, але, зважаючи на специфіку місця розташування грядок, найчастіше вирощують наступні види рослин :

  • помідори;
  • перці (солодкий і гіркий);
  • огірки;
  • редис;
  • цибулю;
  • моркву;
  • різну зелень (кріп, петрушку, кінзу).

Через обмеженість місця для вирощування овочів на балконі або в квартирі використовуються в основному низькорослі сорти, які вимагають мало вільного простору і ґрунту. Рослини розміщуються в контейнерах або горшках в горизонтальній та вертикальній площинах. Ярусне розташування дозволяє максимально ефективно розподіляти сонячне освітлення залежно від виду вирощуваних культур.

Як визначити, які овочі можна вирощувати на конкретному балконі? Основні критерії при виборі – розміри вільного простору і рівень освітленості залежно від розташування. Слід розуміти, що від орієнтованості по сторонах світу багато в чому залежатиме і технологія вирощування – терміни саджання, регулярність поливу і тому подібне.

Особливості балконного городу

Вирощування овочів на балконі надає унікальні можливості по формуванню умов для рослин. Основні переваги очевидні:

  • посадка в окремі контейнери або горшки дозволяє створити оптимальні ґрунтові суміші для кожного виду вирощуваних овочів;
  • є можливість створення оптимального режиму природного освітлення шляхом розміщення по горизонталі та вертикалі;
  • маєте унікальний тепловий режим приміщення без різких коливань температур;
  • екологічність вирощуваних овочів залежить від споживача;
  • проживання поруч з грядкою дозволяє доглядати за рослинами максимально ефективно і своєчасно.

Як виростити овочі на балконі? Єдиних рекомендацій для всіх видів рослин немає і бути не може. При посадці важливо враховувати, що кожна овочева культура росте до певних розмірів, вимагає різної мінімальної глибини ґрунту для кореневої системи та свій режим поливу в залежності від рівня природного освітлення. У деяких рослин, наприклад, редису, при надлишку сонячних променів розростається бадилля, що шкодить кореневій системі, тому його саджають разом з іншими культурам, що затінюють.

Які овочі найчастіше вирощуються в Україні на балконі? В основному найбільш поширене культивування огірків, помідорів і різних перців. Важливим моментом є й те, що доглянуті грядки додатково слугують прекрасним декоративним оформленням балкона.

Складові гарного врожаю

Овочі на балконі – перевірена численною практикою можливість забезпечити себе недорогими ранніми екологічно чистими продуктами. Свіжозірвані огірочки або помідори, вирощені власними руками – подвійна втіха від смаку і задоволення результатами своєї праці.

Для хорошого врожаю на балконній грядці необхідні:

•       правильно підібраний склад ґрунту в залежності від виду рослини;

•       якісне насіння;

•       своєчасний догляд.

Які овочі з насіння компанії Lucky Seed можна вирощувати на балконі? У нашому великому каталозі в наявності значний асортимент насіннєвого матеріалу, тому зробити вибір нескладно.

Назад до списку