У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування петрушки

Підготовка ґрунту

Ця рослина любить добре освітлену територію, що має бути захищена від вітру. Про проведення підготовки ділянки землі для посадки слід подбати ще з осені, заздалегідь скопати його і додавши перегною. Коли настане весна, перед самою посадкою можна додавати мінерали і добрива.

Посадка насіння

Багатьох дачників цікавить, як виростити петрушку у відкритому ґрунті? Для цього слід дотримуватися таких правил:

  • заздалегідь підготувати насіння для посадки;
  • зберігати невеликий проміжок між рослинами, він залежить від виду петрушки (коренева висівається з відстанню 1–4 см, листова: 10–12 см, а кучерява з інтервалом 8–10 см);
  • на 1 квадратний метр використовувати 1 грам заздалегідь підготовлених насінин. Коли посадка здійснюється влітку, потрібно рясно полити грядки і збільшити кількість насіння на третину.

При вирощуванні петрушки у відкритому ґрунті у весняний або ж літній період необхідно витримувати певну глибину борозенок для загортання насіння — це 6–10 мм, восени ж їх слід зробити в два рази глибше.

Догляд за петрушкою

Для того щоб рослина швидко росла не потрібно докладати особливих зусиль. Зелень необхідно поливати у вечірній час, періодично потрібно рихлити ґрунт, проріджувати рослини і звільняти від бур'янів. Якщо ви час від часу зриваєте з грядки петрушку до столу або на продаж, то відбувається проріджування природного типу.

Догляд та вирощування петрушки на відкритому ґрунті також передбачає вжиття заходів по боротьбі зі шкідниками та хворобами, найбільш поширеними серед яких є біла гниль і баштанна попелиця.

Збирання і зберігання петрушки

Петрушка листового виду може зрізатися на будь-якій стадії росту, щоб вживатися в свіжому вигляді, сушитися або заморожувати.

Кореневу петрушку потрібно прибирати в осінню пору, до настання морозів. Її листя необхідно обрізати і зберігати в прохолодному місці. Якщо не викопувати таку петрушку, то навесні можна отримати свіжу зелень.

При необхідності, наші фахівці можуть надати і інші корисні поради по вирощуванню зелені. Звертайтеся!

Назад до списку