У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Догляд за розсадою помідор – запорука врожаю

Завзяті городники знають, що для гарного врожаю помідор потрібна здорова розсада, яка здатна дати міцну рослину. Тому після того як посівний матеріал потрапив в землю, необхідно створити оптимальні умови і виконати ряд певних процедур. Тобто забезпечити належний догляд за розсадою помідорів. Що потрібно робити і в чому він полягає?

Особливості вирощування томатів

Всі досвідчені городники знають як доглядати за розсадою помідорів. Але якщо ви ніколи цього не робили? Потрібно ознайомитися з особливостями вирощування цієї корисної смачної рослини.

Етап перший. Визначаємо де і в чому будемо вирощувати. Зручніше за все використовувати готовий покупний ґрунт, призначений для овочів. Або його можна зробити самостійно з дернової і перегнійної землі. Вона повинна бути легкою, пухкою. Щоб цього досягнути, додайте торф. Цей природний розпушувач допоможе набути потрібного ефекту. Землю необхідно засипати в підготовлені ємності, які обов'язково повинні мати дренажні отвори.

Наступний етап. Засівання насіння. Фахівці рекомендують робити це в березні, десь починаючи з середини місяця. Деякі городники воліють попередньо посівний матеріал замочувати. Насправді це зовсім необов'язково. Сухе насіння теж добре сходить. Саджають його в неглибокі лунки, присипаючи землею. Потім необхідно чимось накрити. Можна використовувати плівку. Далі все залежить від того, як ви організуєте догляд за розсадою томатів.

Загальні правила

Ґрунт готовий, насіння висаджене. Тепер починається сам процес вирощування помідорів, догляд за розсадою яких справа дуже відповідальна. Від цього залежить те, яким буде урожай. Є основні правила, які обов'язково треба виконувати, якщо хочете отримати міцну здорову рослину.

Догляд за розсадою томатів включає наступні моменти:

  1. Підтримуйте постійну температуру. Не можна, щоб паростки переохолоджувалися.
  2. Забезпечте достатньо світла. Слідкуйте, що не було прямого попадання сонця, це загрожує рослині опіком і загибеллю.
  3. Обережно з поливом. Земля не повинна пересихати. Але заливати не можна, так як рослина може згнити. Необхідно використовувати нехолодну воду. Полив починається не відразу, а коли зійде більшість відростків.

Догляд за розсадою помідор обов'язково передбачає підгодівлю. Використовуються різні добрива, але найчастіше торф, гній, аміачна селітра. Рослина відмінно виглядає, значить, для посадки був обраний гарний ґрунт. Досить провести одну підгодівлю. Але якщо ви помічаєте, що сповільнилося зростання, то вносити добрива потрібно як мінімум два рази.

Будь-який фахівець, даючи рекомендації як доглядати за розсадою томатів, робить акцент на обов'язковій процедурі пікіровки. Вона допомагає корінням стати здоровими і зміцніти. Роблять її, коли вже з'являються листочки.

Розсаду треба загартовувати. Робиться це в такий спосіб: її виставляють щодня на декілька годин на вулицю, починаючи за два–три тижні до висадки у відкритий ґрунт.

Тепер, знаючи як правильно доглядати за розсадою помідорів, залишається тільки вибрати і купити насіння. Компанія Lucky Seed займається селекцією овочевих сортів і гібридів та є однією з провідних в Україні в цій сфері діяльності. Досвідчені фахівці вирощують посівний матеріал найвищого стандарту якості, пропонують дуже великий вибір різних сортів і гібридів. Насіння дає дуже хороші показники по схожості і чистоті.

Купуйте краще, і багатий урожай гарантований.

Назад до списку