У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Редис. Вирощування і догляд у відкритому грунті

Вирощування редиски у відкритому грунті на перший погляд не становить особливої праці. Це одна з найбільш скоростиглих овочевих культур. Вже в перші весняні місяці можна отримати хороший вітамінний урожай. Нескладна технологія і мінімальні терміни дозрівання викликають інтерес не тільки у городників, але і у підприємців, які займаються вирощуванням редиски у відкритому грунті для комерційних цілей. Єдина відмінність між ними – розмір оброблюваних площ. Всі інші особливості і правила догляду за редисом у відкритому грунті ідентичні.

Важлива особливість культури

Посадка редиски у відкритий грунт починається з останніх тижнів квітня. Це холодостійка культура, яка може успішно рости навіть при температурі повітря -2 °С. При цьому садити редис у відкритий грунт можна протягом усього літа. Винятком є тільки червень. У цьому місяці найдовші дні. Для коренеплодів максимальний час прийняття «сонячних ванн» складає 8–10 годин. Якщо світлий період більше 14 годин, пагони не збільшуються, а починають розмножуватися.

Щоб виключити появу численних стрілок і маленьких коренеплодів, у червні слід зробити перерву. До цього часу ранні сорти вже добре визрівають. Але щоб отримати відмінний урожай літом, потрібно зробити правильний вибір сортів. Найбільш підходящими вважаються гібриди: «Ніколь» і «Адель». Посадивши їх у липні-вересні, можна отримати великі і смачні плоди.

Особливості посадки і догляду

Якщо вас зацікавило, як виростити редис у відкритому грунті, пропонуємо прості рекомендації, які допоможуть отримати хороший урожай:

  1. Підготовка грунту. Культура добре росте у вологих, пухких грунтах. Перед посадкою верхній родючий шар потрібно перекопати, внести мінеральну підгодівлю і полити землю.
  2. Підготовка рівних грядок. Відповідна глибина – 1 см. Не варто насіння занурювати занадто далеко в грунт, це посприяє деформації плодів. Посівний матеріал закладають по одній штуці на відстані 5 см один від одного. Між грядками відступ не менше 10 см.
  3. Захист посівів. Деякі городники використовують плівку. Вона прискорить поява перших сходів і дозрівання коренеплодів.
  4. Регулярний догляд. Культуру немає необхідності рихлити (це може пошкодити кореневу систему), але потрібно регулярно поливати (особливо в посушливі дні). Часте внесення вологи слід припинити за тиждень до збирання овочів.

Хочете отримати хороший урожай, подумайте не тільки про догляд за рослинами, але і про якість посівного матеріалу. Компанія Lucky Seed – лідер серед виробників добірного насіння не тільки на території Україні, але і за кордоном.

Назад до списку