У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Причина появи синіх плям на листках капусти

Тривалий період вегетації цієї рослини стає причиною того, що городникам для початку потрібно отримати якісну розсаду. Але після того, як рослини укореняться у відкритому грунті, багато хто думає, що проблеми позаду: залишається стежити за появою шкідників, видаляти бур'яни і вчасно поливати. Однак кожному живому організму потрібні для нормального росту необхідні мінерали і органічні речовини.

Брак будь-якого з них може проявитися по-різному:

  • змінюється колір листя;
  • сповільнюється зростання;
  • опадають квітконоси;
  • не визрівають плоди.

Тому, якщо ви помітили, що капуста не в'яжеться, а колір органів вегетації став синім або фіолетовим, пора подбати про поповненні в грунті відсутніх компонентів.

Про що свідчить зміна кольору листя

Такий «симптом» може свідчити лише про одне - рослина перебуває у стресовому стані, в результаті чого в клітинах утворюється особливий пігмент - антоціан. Він блокує реакцію фотосинтезу, щоб рослина загинуло від сонячних променів. Справа в тому, що процес утворення в листі хлорофілу протікає нормально в умовах постійного надходження в клітини фосфатів. Якщо цього не відбувається, то фотосинтез припиняється.

На капусті можна помітити, що пояснивши ділянки трохи підсихають. Навіть рідина не може безперешкодно переміщатися всередині клітин. Необхідно негайно заповнити відсутні елементи, щоб відновити перебіг життєво важливих процесів. У цьому випадку, як стає зрозуміло, виникає дефіцит фосфору і його солей.

Підживлення капусти, що росте в відкритому грунті

Достатня кількість поживних речовин значно підвищує врожайність. Перед висадкою розсади в грунт готують грунт, вносячи:

  • перегній;
  • аміачну селітру;
  • суперфосфат;
  • хлористий калій.

Коли рослини укорінятимуться і зміцніють, а станеться це приблизно через 10 днів, можна зробити підгодівлю пташиним послідом. Мінеральні добрива слід вносити три рази за період вегетації, тоді рослини не будуть відчувати їх дефіциту. Ви станете помічати, як починають скручуватися головки, а листя залишаються зеленими і соковитими.

Якщо говорити про цвітній капусті, то ознаки нестачі фосфору у неї аналогічні - синіють листя. Ця культура більш вимоглива і до складу грунту, і до зовнішніх умов. Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете виростити багатий урожай.

Назад до списку