У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Полив перцю

Перець — один з найпоширеніших овочів, які кожен дачник обов'язково садить на городі. Щоб врожай мав чудові смакові якості, необхідно правильно його поливати. При цьому справа не настільки легка, як може здатися. Полив перцю має свої особливості і тонкощі, про які ми і розповімо нижче.

Перше, про що необхідно пам'ятати — овоч любить вологу. Але при поливі краще використовувати теплу і відстояну воду. Друге — направляти струмінь слід так, щоб вода не потрапила на стебла і листя. Збираючись поливати перець, господар запитує, як часто це потрібно робити. Все залежить від погодних умов. Якщо видалися спекотні і сухі дні, то полив перцю здійснюється два-три рази у тиждень. Ефект від процесу виявиться стійким, якщо воду подають ввечері, після того, як спаде температура. В іншому випадку є ризик обпалити коріння і листя рослин.

Як отримати хороший урожай?

Зібрати смачні і соковиті плоди можна, якщо дотримуватися всіх правил вирощування. Починаються вони з вибору насіння потрібного сорту високої якості. Саме таку продукцію пропонує компанія Lucky Seed в Україні. Але без забезпечення належних умов вирощування і правильного поливу, отримати гарний врожай солодкого перецю вкрай важко.

У цьому процесі важливо дотримуватися таких умов:

  • використовувати оптимальну кількість води;
  • зволожувати ґрунт своєчасно;
  • дотримуватися графіка зрошення.

Як часто поливати перець залежить ще від віку рослини. Поки не з'явилися перші плоди, овоч не вимагає великої кількості води, але з часом ця потреба буде змінюватися. Важливо пам'ятати, що овоч поливати потрібно регулярно, оскільки він не терпить посухи. Її наслідком стане опадання квітів і зменшення плодів. До того ж, овочева культура стає більш вразливою перед захворюваннями.

Яких помилок слід уникати

Іноді фермери не замислюються, чи правильно вони поливають перець, і як потрібно це робити в дійсності. Тому використовують більше води в спеку і не відразу помічають негативний ефект від своїх дій. Він буде помітний лише через кілька таких процедур.

Вирішуючи, як поливати перець, слід прислухатися до порад досвідчених дачників і проводити процедуру до обіду при цьому намагаючись, щоб вода потрапляла точно на корені. Перший полив виконується через 4-5 дня після посадки насіння. Після цвітіння ґрунт зволожують раз в тиждень. При появі плодів число поливів збільшується до 3.

Назад до списку