У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Полив огірків

Огірки — вологолюбні рослини. Тому зрошення слід проводити регулярно, незалежно від того, на якій стадії розвитку вони знаходяться. Але в той же час потрібно ретельно контролювати вологість ґрунту, щоб не нашкодити рослинам. Як виконувати полив огірків правильно, щоб влітку збирати багатий урожай?

Рекомендації від фахівців

На різних стадіях розвитку полив огірків здійснюється наступним чином:

  1. Зрошувати землю слід 1 раз на тиждень до часу, коли на рослині з'являться суцвіття. Для повноцінного розвитку стебел слід виливати під один кущ півлітра води. Якщо зрошення проводиться із спеціальної лійки, то потрібно використовувати на 1 м2 близько 5 літрів рідини.
  2. Як часто поливати огірки у відкритому ґрунті після утворення суцвіть? Слід зменшити кількість вологи вдвічі для того, щоб рослини витрачали енергію не на розвиток листя, а на створення суцвіть.
  3. Полив стебел при появі перших плодів проводиться в інтенсивному режимі, мінімум 2 рази на тиждень. Таке ж правило зберігається і під час плодоношення — слід збільшити обсяг рідини. Під один кущ потрібно виливати мінімум півтора літра води.
  4. Як поливати огірки в кінці літа? У другій декаді серпня потрібно знизити кількість зрошень в місяць, а також зменшити рівень води. Полив може проводитися кожні два тижні, при цьому слід виливати під кущ не більше півлітра рідини.

Надмірний полив згубно впливає на стан рослин. В результаті вони покриваються великою кількістю зеленого листя, що може відтермінувати час появи суцвіть. До того ж це негативно позначиться на кількості і якості врожаю. Якщо на огірках листки розташовані густо, то щоб виправити ситуацію, можна пропустити один або два поливи.

Особливості догляду

У гарну погоду полив здійснюється в звичайному режимі, при цьому слід звернути увагу на температуру води. Не можна використовувати холодну рідину — потрібно, щоб вода була кімнатної температури. Для цього навесні її злегка підігрівають, а влітку можна залишити воду на кілька годин на вулиці перед поливом. Якщо температурний режим буде відповідним, то зайва волога швидко випарується, при цьому коренева система зможе спожити потрібну їй кількість води.

Як правильно поливати огірки під корінь? Даний захід здійснюють в першій половині дня. При цьому земля навколо стебел зволожується в радіусі 20 см, на ту ж саму відстань рідина повинна просочитися вглиб землі. При цьому не можна наводити струю близько від кореневої шийки. Також потрібно контролювати бризки, щоб вони не потрапляли на листя.

Зрошення огірків в літній час здійснюється виключно ввечері. Якщо подібний захід виконати до обіду, то на листках можуть з'явитися опіки.

Правильний вибір

Якісний урожай залежить не тільки від правильного догляду за рослинами в період розвитку і плодоношення. Для цього слід запастися якісним посадковим матеріалом. Саме така продукція реалізується в магазині Lucky Seed. Тут зібране краще насіння від європейських селекціонерів. Такий посадковий матеріал максимально пристосований для розвитку в кліматі України, що дозволяє виростити багатий урожай.

Назад до списку