У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як правильно замочувати насіння арбузу

Кавун — одна з найпопулярніших культур півдня України. Ці ягоди невибагливі у догляді і не вимагають спеціальних знань для вирощування. Їх масово саджають не тільки на полях, але й на городах. Розглянемо, як правильно замочити насіння кавуна, щоб отримати хороший врожай у домашніх умовах.

З чого почати

Перший етап — вибір сорту. Це можуть бути ранньо- або пізньостиглі культури. Вибравши кілька найбільш підходящих сортів, можна приступати до підготовки. Деякі городники рекомендують знезаражувати насіння в слабкому розчині перманганату калію. Особливо ця процедура потрібна для того матеріалу, що не був куплений у спеціалізованих магазинах і не проходив передпродажну підготовку.

Як правильно замочити насіння кавуна:

  1. Готуємо ємність для пророщування, наприклад, стакан.
  2. Наливаємо у нього воду і висипаємо насіння. Ті, які спливли на поверхню, одразу видаляємо, оскільки вони порожні.
  3. Решту насіння кладемо на добре змочену ганчірку. Виносимо у вологе темне місце.
  4. Залишаємо насіння на добу або кілька. Визначаємо схожість.

Для отримання хорошого врожаю можна використовувати різні стимулятори росту. Вони провокують гарний розвиток сходів, відновлюють пошкоджені рослини, підвищують стійкість до зовнішніх чинників і шкідників.

Після замочування насіння добре набухає, вбирає вологу. Вони швидше проростають і дають більш сильні сходи. Після того як ви навчилися замочувати насіння кавуна, сходи, які проклюнулися першими, можна садити в землю. Деякі городники вирощують з них розсаду, інші відразу переносять їх під плівку у теплицю, парник або відкритий ґрунт. Розглянемо більш докладно, як вирощувати замочене насіння кавуна в окремих склянках.

Перші паростки

Коли ви вирішили замочувати насіння кавуна, для подальшого вирощування в склянках потрібно підготувати тару. Зазвичай для цих цілей використовують невеликі ємності. Найчастіше це стаканчики 0,2 л. Не варто довго чекати після того, як насіння проклюнулося. Воно добре росте у землі з достатньою кількістю перегною або мінеральних добрив.

При перенесенні насіння у землю потрібно вкрай акуратно поміщати насіння в ґрунт, щоб не пошкодити сходи. Його потрібно покласти на поверхню пророслої частиною догори і присипати невеликим шаром землі. Додатково можна окропити ґрунт водою. Ємність не потрібно покривати плівкою або склом. Досить поставити стаканчик в тепле, добре освітлене місце. Після появи перших пагонів можна садити їх у відкриту землю, теплицю.

Важливо знати

Щоб отримати добрий врожай, потрібно не тільки доглядати за насінням і сходами, але й правильно підібрати матеріал для посадки. Компанія Lucky Seed — це вітчизняний виробник, який випускає продукцію, районовану спеціально під кліматичні умови областей України. Зв'язавшись з менеджерами, можна не тільки замовити якісні сорти, але і отримати докладну інформацію щодо умов та особливостей вирощування.

Назад до списку