У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як поливати розсаду помідорів

Хто хоч раз садив томати, знає, що найвідповідальніший етап — це вирощування розсади. Від правильного догляду за нею залежить весь подальший урожай. Тому відповідь на питання, як поливати розсаду помідорів, цікава всім, хто хоче отримати смачні і корисні плоди.

Основні правила

Перш ніж поливати розсаду помідорів, переконайтеся, що ґрунт під ними сухий. Це головне правило. Земля не повинна бути весь час сирою.

Можливі неприємності, до яких може привести надмірний полив розсади томатів:

  • загнивання коренів;
  • зупинка росту;
  • поява грибка.

Через будь-який з цих моментів можлива загибель рослини. Тому на питання, як поливати розсаду томатів, фахівці відповідають однозначно: нечасто. Причому на кожному етапі розвитку — свій режим догляду за саджанцями. Перший полив розсади помідор досвідчені городники проводять через два дні після появи паростків. Потім по мірі висихання ґрунту. Рясне зволоження необхідно напередодні процедури пікіровки, а потім не можна цього робити протягом п'яти днів. Далі до висадки в ґрунт фахівці рекомендують полив один раз в тиждень, не частіше. Слідкуйте за землею. Вона не повинна пересихати, але її не можна заливати.

Розглянемо ще один важливий момент в питанні, як поливати розсаду томатів. Не використовуйте холодну воду з-під крана. Багато фахівців рекомендують температуру рідини для поливу не нижче 15–20 градусів. Обов'язково дайте воді відстоятися. Поливайте по краю ємності, де висаджена розсада. Не можна давати воді потрапляти під корінь. Це допоможе уникнути грибкових захворювань, крім того, корисно для розвитку кореневої системи.

Досвідчені городники рекомендують обов'язково розпушувати ґрунт перед поливом. Це робиться для того, щоб земля не утримувала зайву вологу.

Тепер, коли основні правила, як поливати розсаду помідорів, відомі, можна купувати насіння і приступати до посадки.

Найкраща пропозиція

Хочете отримати відмінний урожай? Купуйте насіння у перевірених продавців. Всім відомо, що якісний посівний матеріал — застава будь-якого хорошого врожаю. Тому компанія Lucky Seed багато і успішно займається селекцією та виробництвом насіння, які підходять для вирощування в Україні. Головний пріоритет — якість. З нами легко виростити смачні і корисні овочі!

Назад до списку