У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Підживлення огірків у відкритому грунті

Вирощування огірків – звичайна справа для тих, хто має земельну ділянку. Більшість висаджує їх в підготовлений ґрунт. Тим більше що клімат України дозволяє це зробити. Використовують два способи – за допомогою розсади або безпосереднім висіванням насіння в землю. Для отримання хорошого врожаю в обох випадках буде потрібна підгодівля огірків у відкритому ґрунті. Причому живильне середовище потрібне як під час вирощування розсади, так і після її висадки. Підгодівля дозволяє не тільки збільшити урожай, але і продовжити терміни плодоношення.

Різновиди добрив

Підготувати ґрунт необхідно до висадки овочу у землю, а краще ще з осені. Для цього потрібно точно знати, чим підживити огірки у відкритому ґрунті і як правильно розрахувати необхідні пропорції добрив. Для цього можна використовувати мінеральні склади або органічні добрива, наприклад, настої коров'яку, трав або пташиного посліду.

Якщо після пересаджування активне зростання розсади не відбулося, потрібно уточнити, чим підживити огірки після висадки в ґрунт, і провести першу підгодівлю.

Мінеральні комплекси зазвичай включають:

  • сечовину;
  • суперфосфат;
  • сульфат калію;
  • аміачну селітру.

Склад добрив залежить від періоду розвитку рослини. Щоб забезпечити приріст пагонів, потрібно збільшити кількість азоту. Добру зав'язь можна отримати підтримуючи належний рівень калію і фосфору. Відсутність огірків, зміна кольору листя, форми плода або щільності стебла можуть говорити про нестачу або надлишок якогось мінералу.

Для догляду за рослинами використовують як прикореневе, так і позакореневе підживлення. Наприклад, для збільшення врожайності квіти рослини обприскують розчином мідного купоросу.

Де придбати насіння?

Підживлення огірків у відкритому ґрунті є необхідною умовою вирощування гарного врожаю. Які саме добрива потрібні, можна з'ясувати виходячи з особливостей землі та зовнішнього вигляду рослини.

В Україні є відмінні умови для вирощування найрізноманітніших сортів огірка. Якісне та стійке до навколишніх факторів насіння пропонує компанія Lucky Seed. Це селекціонери, які розробляють види, максимально адаптовані до різних ґрунтово-кліматичних умов вирощування.

Назад до списку