У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Підживлення капусти на різних стадіях вирощування

Для того щоб добитися хорошого врожаю овочів, необхідно доглядати за ними на кожній стадії їх розвитку. Так, з метою отримання смачних і соковитих плодів слід застосовувати спеціальне підживлення. Тепер аграрії, крім органіки, широко використовують різні мінеральні речовини. Чим підживити капусту, і в які терміни після її висадки в ґрунт це слід зробити, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Особливості догляду

Відразу після висадки рослини зі спеціальних касет у відкритий ґрунт слід додати перше добриво. Адже в цей період рослина потребує азотовмісних добавках для нарощування маси. Так, попередньо слід наповнити створені ямки спеціальним поживним складом. Підживлення капусти після висадки в ґрунт особливо важливе в тому випадку, якщо земля в осінню пору не була підготовлена відповідним чином.

Для створення комплексної суміші використовують компоненти в таких пропорціях:

  • компост — 0,5 кг;
  • суперфосфат або нітрофоска — 1 ч. л.;
  • дерев’яний попіл — 2 ст. л.

Перед висадкою рослин слід вилити 200 мл суміші в кожну ямку.

Підживлення капусти

Якщо при висадці рослин ґрунт був підготовлений відповідним чином, наступне підживлення капусти повинне проводитися через 25 днів. Але якщо добрива при посадці рослин не були використані, це потрібно зробити вже на 10 день.

Перше підживлення капусти у відкритому ґрунті повинно бути джерелом азоту. Завдяки здійсненню такого заходу значно прискорюється розвиток листків, що особливо важливо для цього виду культури.

Аграрії використовують такі популярні органічні і мінеральні речовини:

  • аміачну селітру. Створюється розчин, для якого знадобиться 10 л води, в якій розчиняється один коробок білого порошку. Але слід врахувати, що це позакореневе підживлення, тому рідина розпилюється по поверхні листя;
  • гумат калію. Для отримання добрива необхідно змішати 20 г активної речовини з 10 літрами води;
  • попіл, поєднаний із суперфосфатом. Інгредієнти використовуються в пропорціях: 3:1. Тобто на 180 г попелу необхідно взяти 60 г суперфосфату і розчинити їх в 10 літрах води. Подібна підгодівля рекомендується також на ділянках, де спостерігається кислий ґрунт.

В середньому, під кожну рослину слід вилити до 0,5 л добрива.
Але такий склад підходить не для всіх типів ґрунту. Так, якщо на ділянці переважає кислий ґрунт, в вищевказану суміш слід додати гашене вапно або попіл. Подібна підгодівля для капусти дозволяє зробити землю придатною для її вирощування та мінімізує можливість ураження рослин грибковими захворюваннями.

Добрива з використанням фосфату

Багато аграрії ставлять запитання, як підживити капусту, щоб в процесі росту вона сформувала великі, соковиті качани? Однією з основних причин поганого врожаю цієї рослини є недолік фосфату. Брак цієї речовини може призвести до важких наслідків. При нестачі фосфату у капусти спостерігається потемніле листя, в деяких випадках по краях з'являються яскраво-пурпурові плями. До того ж сповільнюється формування качана.

Часто проводиться підживлення капусти із застосуванням кісткового борошна. Це білий порошок, отриманий шляхом переробки кісток великих рогатих тварин. Така добавка відрізняється підвищеним вмістом фосфору з присутністю в складі інших біологічно активних добавок. До основних переваг добрива можна віднести екологічність.

Не менш популярним методом вважається підживлення капусти гідрофосфатом амонію. Добриво не тільки позитивно впливає на інтенсивність росту і формування качанів, але й покращує смак овоча, робить його більш соковитим і солодким. До переваг добавки можна віднести низьку вартість і відсутність у складі нітратів.

Одним з найпопулярніших добрив, які широко застосовують не тільки дачники, але і професійні аграрії, вважається суперфосфат. У його складі присутні такі мінеральні речовини, як:

  • сірка;
  • магній;
  • монокальцій фосфат;
  • фосфорна кислота.

Засіб зміцнює імунну систему капусти і значно підвищує її врожайність.

Досвідчені аграрії розуміють, що якісний урожай залежить не тільки від правильного догляду за рослинами, але й від вибору якісного посадкового матеріалу. Компанія Lucky Seed займається продажем насіння в Україні протягом багатьох років. Реалізується якісний і стійкий до різних захворювань посадковий матеріал, що забезпечує багатий урожай аграріям.

Назад до списку