У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Підживлення баклажан

Кожен дачник або любитель овочівництва вирощує кущі баклажанів у себе на ділянці. Тому багато хто знає, що він теплолюбний і примхливий. Однак овоч виростити легко, якщо бути в курсі деяких підходів до його «персони». Спостерігаючи за розвитком овоча, змінами в процесі вегетації, потрібно вчасно побачити і розпізнати його бажання «підкріпиться». Пропонуємо розглянути рецепти підгодівлі баклажан при різних умовах вирощування.

Потрібен урожай на відкритому грунті?

Багатьма улюблені синенькі плоди мають джерело поживних і корисних речовин. Але, не вносячи підживлення і добрива, очікувати хорошого врожаю не слід.

Підживлення баклажанів у відкритому грунті безпосередньо залежить від місця, де вони ростуть. Рекомендують використовувати наступний концентрат:

  • 20 літрів води;
  • 1 кг сухого органічного добрива (пташиний послід або коров'як).

Таку суміш бажано розмішати і дати настоятися три доби, після — застосувати методом поливу під корінь рослини.

Підживлення баклажанів таким способом швидке і часто використовується під час росту й закладки бутонів «синенького» овоча. Але бувають і випадки, коли його висаджують в «критому городі», особливо, коли мова йде про промислові партії.

Теплолюбні овочу — просторий парник

При вирощуванні використовуються сучасні технології, але і підгодівля баклажанів в теплиці дає можливість досягти великих результатів. Цьому овочу потрібен особливий догляд і таке ж добриво. Рекомендується вносити підживлення під корінь. Препарат загального призначення слід використовувати рідко, щоб не обпекти листя рослин і не порушити процес вегетації.

Підживлення баклажан проводиться в пізній вечірній час. Овочі люблять органіку і калійно-фосфорні добрива. Позакореневе підживлення використовується, як правило, під час висадки розсади, тому зловживати протягом вирощування нею не варто.

Інші умови щедрого збору

Баклажани, їх вирощування і підгодівля передбачає своєчасну участь, тільки вона дозволяє отримати чудові врожаї. Процедури в теплиці і закритому грунті проводяться як мінімум три рази за вегетаційний період.

Найдосвідченіші городники також радять використовувати народні засоби в якості підживлення. Наприклад, варіанти добрива дріжджами і різними трав'яними настоями.

Має велике значення підгодівля баклажан під час цвітіння. Синенькі не люблять:

  • холодних ночей;
  • посухи;
  • бідної грунту.

Застосовуючи та впроваджуючи способи поліпшення складу грунту, дотримуючись правил агротехніки, підгодівлі, любителі цього овоча отримають смачні плоди і високий врожай.

Але також важливо пам'ятати, що якщо використовувати поганий і неякісний посівний матеріал можна залишитися без врожаю. Де ж вибрати добре насіння? Компанія Lucky Seed представляє в Україні чудовий і перевірений посадковий матеріал, в тому числі і баклажан різних форм і забарвлень. Команда професіоналів підкаже, які сорти краще вибрати. Україна давно відома своїми багатими чорноземами і правильно підібране насіння дасть рекордні врожаї.

Назад до списку