У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Необхідність пікіровки розсади томатів

Для кращого розвитку городніх культур і в подальшому отримання багатого врожаю аграріями застосовуються різні методи догляду за овочами, серед яких також присутня пікіровка. Це пересадження паростків з однієї ємності в іншу, процес супроводжується урізанням головного кореня. Пікіровка розсади томатів проводиться з метою вибракування слабких саджанців. Також подібний захід сприяє правильному розвитку паростків, тобто з метою запобігти їх витягуванню.

Особливості проведення процедури

Пікіровка розсади томатів проводиться в залежності від сорту рослини і часу висадки насіння. Так, корінь високорослих видів помідор слід підрізати і пересаджувати 2 рази, в той час як середньої і низької висоти рослини пікірують тільки один раз.
Вперше прирізають корінь помідорів через 12-15 днів після висадки насіння. До цього часу на саджанці має сформуватися 2 повноцінних листочка. Для пересадки слід вибрати неглибоку ємність.

Коли пікірувати розсаду помідорів вдруге? Це відбувається через 20-25 днів після проведення першої маніпуляції. Для цього випадку слід вибрати ємність більшу, ніж обсяг першого горщика. Щоби розсада не затримала свій розвиток, слід рясно полити її за 24 години до маніпуляції.

Часто аграрії цікавляться, чому саме в цей час слід здійснювати обрізку кореня. Це пов'язано з особливостями розвитку. Пікіровка на більш ранніх термінах може нанести шкоду незміцнілій кореневій системі рослини. Проведення пересадки на більш пізніх термінах призводить до утворення тріщин на пагонах кореня, особливо це стосується того випадку, коли насіння садять в загальну тару.

Етапи роботи

Заздалегідь необхідно підготувати ємність для рослин. З метою забезпечення гарної аерації і видалення зайвої води після здійснення поливу варто зробити невеликі отвори в нижній частині горщика.

Також не менш важливим пунктом є вибір ґрунту. З цією метою слід купити спеціальну землю, рекомендовану для вирощування цього типу культури.

Ось як необхідно пікірувати розсаду помідорів:

  1. З появою першої пари листочків саджанці витягуються з ємності.
  2. Проводиться пікіровка розсади помідор шляхом урізання основного кореня на 20-30% від загальної його довжини.
  3. Ємності наповнюються землею, і робиться поглиблення під рослину.
  4. Потім потрібно вилити в ємності по 150 мл теплої води, і поки вона не просочилася в ґрунт, слід помістити в тару саджанці.
  5. Землю навколо рослини варто трохи ущільнити.

Після висадки рослин не рекомендується зволожувати ґрунт. Їм достатньо рідини, що просочилася в неї заздалегідь. Перший полив проводиться на 4-5 день після висадки. Потім ґрунт зволожують 1-2 рази в тиждень. Інтенсивність поливу залежить від умов вирощування розсади.

Щоб пересадити помідори з мінімальним їх пошкодженням, слід за добу до заходу добре зволожити ґрунт. Це дозволить вільно вийняти їх із землі, коли ви приступите до роботи.

Можливі проблеми

Як правильно пікірувати розсаду томатів, щоб не сповільнити ріст рослини? Подібні відхилення в розвитку стебел можливі з двох причин. Зростання розсади може сповільнитися в тому випадку, якщо її поміщають в холодний ґрунт. В такому разі слід прогріти землю.
Також подібні відхилення спостерігаються при закисання ґрунту. Запобігти подібному розвитку подій можна, підпушивши ґрунт, попередньо посипавши його попелом.

Якщо знати, як правильно пікірувати розсаду помідорів, можна отримати багатий і смачний урожай.

Продаж насіння

Компанія Lucky Seed займається реалізацією якісного посівного матеріалу в Україні. На нашому сайті клієнти можуть не тільки ознайомитися з широким асортиментом, а й дізнатися тонкощі вирощування різних городніх культур.

Назад до списку