У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Пікіровка розсади перцю

Перець, на відміну від інших городніх культур, є досить ніжним і примхливим. Тому при догляді за ним слід бути вкрай обережним, щоб не вплинути на його зростання. Аграрії вважають одним з важливих етапів вирощування такий процес, як пікіровка розсади перцю.

Актуальність заходу

Необхідність пікіровки перцю залежить від способу, яким він був посаджений. Якщо насіння поміщене в окрему тару, наприклад, торф'яні ємності, в обрізанні кореня немає необхідності. В окремих горщиках розсада буде розвиватися до пересадки її в теплицю або у відкритий ґрунт.
Пікіровка розсади перцю необхідна в тому випадку, якщо він був висаджений в загальну тару. Адже в процесі росту саджанці будуть затінювати один одного. Від нестачі сонячного світла сповільнюється їх зростання, тому паростку будуть слабкими і втягнутими. З таких екземплярів не вийде зібрати відповідний урожай.

Пікірування розсади перцю також потрібне для запобігання переплетення коренів рослин, які посаджені близько одне до одного. Так, в процесі висадки не вдасться уникнути їх пошкодження. У зв'язку з цим розсада стане вразливою до різних хворіб і може зовсім загинути.

Час проведення заходу

Коли пікірувати розсаду перцю? Цей захід проводиться на 15-17 день після висадки насіння. У цей час на стеблі має сформуватися 3-4 листочка. Їм стає тісно, і починається боротьба за сонячні промені.

Як правильно пікірувати розсаду перцю, щоб не завдати шкоди їй? Адже ця рослина є досить ніжною і вразливою до оточуючих факторів. Так, пікіровка на ранній стадії (коли сформовано менше двох листків на стеблі) може стати причиною його загибелі. Це пов'язано з тим, що у розсади на цей момент ще занадто слабка коренева система. У перця сформований лише один основний корінь, без бічних пагонів, який при пошкодженні не в змозі прижитися в новому ґрунті.
Для проведення заходу слід заздалегідь підготувати ємність, в яку в подальшому буде пересадженій перець. Ідеальним варіантом є торф'яні горщики. Адже перець в подальшому пересаджується у відкритий ґрунт разом з ємністю, що зменшує можливість пошкодження кореневої системи. Об’єм горщиків повинен бути відповідним для того, щоб саджанці могли повноцінно розвиватися.

Правильна пікіровка розсади перців відбувається з дотриманням наступних рекомендацій:

  1. За 2-3 години до пересадки рослини слід добре зволожити ґрунт. Це дозволить безперешкодно дістати їх із загальною тари.
  2. Акуратно дістаньте корінь з ящика.
  3. Приріжте головний корінь приблизно на 20-30% від його загальної довжини. Пікірування стимулює зростання бічних коренів.
  4. Зробіть невелике заглиблення в ємності і перемістіть в неї паросток.
  5. Злегка ущільните землю навколо саджанця.
  6. Помістіть горщики в притінене місце на добу.

Після пікіровки слід уважно стежити за температурним діапазоном, який присутній в приміщенні. Так, стовпчик термометра не повинен опускатися нижче 20 градусів Цельсія.

При пікіровці рослин їх не рекомендується поглиблювати. Саджанці потрібно помістити в ґрунт на той же рівень, що вони перебували раніше. Надмірне поглиблення призводить до загнивання коренів, а додаткові паростки на ділянці стебла у перцю не формуються.

Вибір продавця насіння

Компанія Lucky Seed реалізує якісний посадковий матеріал, для того щоб аграрії України мали можливість збирати багатий урожай. Рекомендації по догляду за посадженими рослини можна прочитати у нас на сайті.

Назад до списку