У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Хрусткі і ароматні огірочки на зиму

З настанням заготівельного періоду, коли овочі вже дозріли на грядках і продаються на ринку за прийнятною ціною, перед господинями постає питання про те, що саме законсервувати на зиму. Огірки - це найбільш ходовий продукт на столі в холодний період. Вони гарні в якості закуски і просто незамінні в салатах. Корнішони, закупорені в півлітрові банки, стають окрасою столу. Вони радують домочадців і гостей чудовим смаком і ароматом.

 

Надійний спосіб консервування

Якщо ви ніколи не готували запаси на зиму, зокрема, не закатували огірки, ми розповімо, як зробити це правильно. Наведений спосіб позбавить вас від «вибухів» банок, а дивовижний смак заготовки не дасть їй надовго затриматися у вашій коморі. Наш головний рада - готуйте більше припасів.

Відберіть неушкоджені пружні плоди і помістіть їх в таз з водою, нехай полежать там 2-3 години. Весь бруд і пісок відійдуть, і ви зможете легко їх вимити. В цей час займіться підготовкою прянощів і ємностей для закупорки. Вам знадобиться:

лавровий лист;
чорний і запашний перець горошком;
часник;
бадилля і корінь хрону;
гвоздика;
суцвіття кропу.


Для приготування розсолу візьміть сіль, цукор і оцет. Пікантності додадуть листя смородини, дуба, вишні. Досвідчені господині вважають, що листочки з цих дерев роблять овочі більш ароматними і хрусткими.

 

Важливо: банки і кришки перед закупоркою потрібно простерилізувати.

Виберете найбільш зручний для вас спосіб:

прожарити в духовці;
обдати кілька разів окропом;
витримати 20 хвилин на водяній бані шийкою вниз, встановивши банку в спеціальну підставку;
прогріти в мікрохвильовій печі.


Отже, підготовлені прянощі покладіть на дно ємності. Потім акуратно укладайте огірки, розміщуючи їх вертикально. Банку потрібно щільно заповнити овочами і залити киплячим розсолом. Обов'язково накрити кришкою і витримати 15-20 хвилин.

 

Що потрібно знати: великі плоди огірків засолювальних сортів можна закатати, нарізавши їх кружечками або кубиками.

Після того, як ваші заготовки вистояли необхідний час, розсіл потрібно злити у велику каструлю і знову закип'ятити. Виконайте процедуру тричі - це надійний спосіб убити все бактерії, запобігши тим самим бродіння і здуття кришки. Виконавши останню заливку, негайно закатати кришки. На підлогу покладіть ковдру, куди ви будете ставити банки, перевернуті догори дном, для самостерілізаціі. Це ще один метод попередження «вибухів». Накрийте консервацію теплою ковдрою або старим пальто і залиште на добу. Після повного охолодження перенесіть банки в підвал або комору. Нехай зберігаються там до настання холодів. І тоді, відкоркувавши заготовки в зимову холоднечу, ваш будинок наповниться дивовижним ароматом, нагадуючи про літо і викликаючи апетит.

Назад до списку