У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Крапельний полив огірків

Огірки є однією із найбільш вологолюбних рослин. Якщо не забезпечити їм відповідний полив, то в результаті плоди будуть неестетичними і з гірким смаком. Але в умовах закритого простору складно створити потрібний рівень вологості. Для цієї мети здійснюють крапельний полив огірків. Застосування автоматичної системи дозволяє забезпечувати рослини потрібною кількістю води протягом необмеженого часу.

Переваги застосування крапельної системи

Автоматична система зрошення застосовується у всіх теплицях, де вирощування овочів здійснюється в промислових масштабах. Але такий метод можна використати і в парниках садівників-любителів. Застосування крапельного поливу для огірків доцільно, де вирощується понад 50–60 рослин.

До переваг такого варіанту можна віднести наступне:

  • створення оптимальних умов для вирощування рослин — присутній потрібний рівень вологості, і ґрунт не пересихає;
  • можливість обслуговування великих територій, при цьому не потрібно залучати додаткових робочих для виконання поливу;
  • відсутність необхідності в постійному контролі, адже вода подається до рослин автоматично;
  • можливість використання систем протягом тривалого часу, адже вони відрізняються високими експлуатаційними характеристиками.

Автоматичний крапельний полив огірків виключає оголення кореневої системи. Також в процесі робіт ґрунт не розмивається. Ще однією перевагою системи є можливість застосування в різних умовах, так як з її допомогою можна здійснювати крапельний полив у відритому ґрунті і в теплиці.

Робимо самі

В магазинах України представлені найрізноманітніші варіанти автоматичних систем, але їх недоліком є ​​висока вартість.

Розглянемо, як зробити крапельний полив для огірків самостійно. Даний спосіб передбачає подачу рідини самопливом. Для цього потрібно встановити бочку на висоті не більше 1 м, і до крану прикріпити шланг або труби ПВХ. У саморобному водопроводі потрібно зробити невеликі дірки, які повинні розташовуватися навпроти стебел. Вода подається за допомогою крана вручну. Для того щоб дірки в шлангу збігалися з розташуванням розсади рекомендується спочатку прокласти водопровід, а потім висадити рослини.

До переваг такої системи можна віднести легкість у використанні, а також низьку вартість конструкції, адже її можна зробити з матеріалів, які є вдома.

Рекомендації щодо використання води

Крапельний полив огірків здійснюється водою кімнатної температури. Застосування холодної рідини може стати причиною уповільнення зростання і від'єднання суцвіть. Потрібно використовувати теплу і м'яку воду. Якщо вона подається з трубопроводу, то її слід залишити на деякий час, щоб із неї вивітрився хлор. Якщо бочки розташовані всередині теплиці, то вони будуть додатково зволожувати її.

Компанія Lucky Seed пропонує комплексно підійти до питання вирощування овочів. Ми рекомендуємо спочатку підібрати еталонний посадковий матеріал, адже від якості насіння безпосередньо залежить отриманий урожай.

Назад до списку