У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як, коли і після чого садять моркву?

При бажанні отримати ранній урожай, краще садити моркву під зиму. Але осіння сівба має певні ризики, пов'язані з непередбачуваними погодними умовами. Тут є і явні переваги у вигляді стиглих корінців вже на самому початку літа.

Секрети ранньої сівби

Щоб отримати хороший врожай, потрібно знати, як правильно садити моркву у відкритий грунт. Ось деякі тонкощі цієї справи:

  • обов'язково слід висівати тільки сухий матеріал;
  • слід користуватися спеціальною сівалкою;
  • для визначення рядків, навесні місце посадки посипають тирсою.

Взимку грядка повинна бути вкрита товстим сніговим шаром. Разом з морквою садять також і редис, аби вже ранньою весною було зрозуміло, як розташовуються рядки. Відразу після зими грунт накривається поліетиленом.

Технологія посіву

Слід точно знати, коли садити моркву під зиму. Насіння потрібно висівати тільки тоді, коли вже стає зрозуміло, що тепло більше не повернеться, так як воно буде згубно впливати на посів. Оптимальний час для цього – початок або середина листопада. Вибираючи насіння, слід звертати увагу на написи на пакетах, які вказують на те, що даний сорт підлягає осінній посадці.

Першим ділом роблять вибір сортів. Підготовка ґрунту здійснюється за місяць до посіву. В цей час грунт ще не встиг промерзнути, тому обробляти його буде набагато простіше.

Садити овоч на колишньому місці допустимо не раніше ніж через 3 роки. В іншому випадку існує великий ризик зараження або ураження шкідниками. А от після чого садити моркву найкраще:

  • кабачків;
  • арбузов;
  • гарбуза;
  • цибулі;
  • картоплі;
  • баклажанів.

Попередня підготовка грунту під посадку насіння включає в себе очищення від сміття, перекопування на 30–40 см, підгодівлю (2 відра перегною і половина столової ложки суперфосфату – на метр квадратний) і нарізування борозен.

Мінеральні добрива можна і не застосовувати. Багато городників замість цього використовують деревну золу. Досить 1 склянки на квадратний метр. Особливо корисна зола на ґрунтах з підвищеною кислотністю. Підготовка грунту буде неповною без внесення до неї тирси. Останні розпушують ґрунт до необхідної кондиції. А ось внесення свіжого гною перед посівом неприпустимо.

Слід точно знати, як садити моркву насінням у відкритому грунті. Під час осінньої посадки глибина борозен не повинна бути менше 5 см, а нарізати їх слід через кожні 25 див. Грядки обов'язково слід покрити плівкою або іншими матеріалами, не здатні пропускати воду. Землю для засипання борозен потрібно заготовити заздалегідь, а зберігати її слід в приміщенні, де постійно зберігається тепло.

Під час сівби в листопаді, слід збільшити кількість насіння на 20–30%, так як ризик загибелі деякої частини посівного матеріалу досить великий.

Говорячи про те, як садити моркву восени, не можна не згадати правила догляду за нею навесні, включають в себе наступні етапи:

  • розкидання торфу на грядки;
  • споруда парників;
  • розпушування;
  • проріджування;
  • внесення добрив (при необхідності, якщо грунт не збагачувалася восени).

В Україні посаджена навесні морква дозріє вже в середині червня. Дуже важливо використовувати тільки якісний матеріал для посадки. Компанія Lucky Seed займається реалізацією насіння різних видів овочевих культур вже довгий час, і багато хто вважає за краще користуватися саме нашою продукцією. Насіння відрізняються чудовою схожістю і добре адаптоване до кліматичних умов певних регіонів України.

Назад до списку