У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Гострий перець: корисні властивості та протипоказання.

Гострий перець: корисні властивості та протипоказання.

Пропонуємо Вам ознайомитись з цікавою статтею про корисні властивості та протипоказання гострого перця. Гострий перець широко застосовується в кулінарії. Він має дивовижні якостями і пікантний смак.
Гострий (червоний) перець відноситься до сімейства перечневий. Його плоди мають кулясту або витягнуту форму. Залежно від сорту він може мати жовтий, червоний або навіть чорно-оливковий колір. Характерну гостроту перцю надають насіння і внутрішні пластинки.
У складі перцю знаходяться вітаміни групи В, С і Р, аскорбінова кислота. Також гострий перець багатий на мінеральні речовини, а саме: селен, марганець, цинк, залізо і фосфор, калій, натрій і кальцій. Калорійність продукту складає всього 40 ккал на 100 г.
Завдяки своїй пекучості, червоний перець знищує мікроби, бореться із зайвою вагою. Регулярне вживання гострого перцю позитивно впливає на кровообіг і потенцію. Гострий перець рекомендують приймати в їжу при ревматизмі, подагрі, поліартриті. Ще цей овоч здатний попереджати розвиток ракових клітин.
Дослідження довели, що гострий перець сприяє виробленню ендорфінів ( «гормонів радості»), які зменшують прояви стресу і депресій. Гострий перець допомагає в лікуванні бронхіальної астми та алергії. Також гострий перець ефективний при розладах кишечника і поганому апетиті. Незважаючи на корисні якості, червоний перець має низку небезпечних властивостей.

Протипоказання до вживання перцю:
• хвороби печінки та нирок;
• аритмія;
• стенокардія;
• гіпертонія;
• виразка;
• гастрит.
Червоний перець рекомендований і тим, хто страждає панкреатитом - він зменшує запалення. Його рекомендують включити в раціон при метаболічному синдромі.
Пропонуємо Вам завітати до нас на сайт, там ви зможете знайти багато цікавого та ознайомитись з нашою продукцією.

Назад до списку