У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Агротехніка вирощування пекінської капусти у відкритому грунті

Для українських споживачів пекінська капуста перестала бути дивиною, багато хто любить використовувати її для приготування салатів та інших страв. Вегетаційний період дозрівання культури короткий, нюанси вирощування мало хто знає.

Спроба отримати хороший урожай не завжди закінчується успіхом. Головки формуються маленькі, листя пошкоджуються шкідниками або зовсім починають міняти колір і підсихати. Однак при правильному підході можна збирати готову продукцію 3 рази за сезон. На 6 сотках отримують таку кількість пекінської капусти, що вистачить і сім'ю нагодувати, і отримати прибуток від реалізації.

Все, що потрібно знати про культуру

Успішно вирощують пекінка в Китаї, Кореї, Японії та інших країнах Азії. У наших кліматичних умовах з урахуванням складу грунту були розроблені агротехнічні прийоми, які сприяють високих врожаїв. Для рослин сприятливими вважаються умови, коли температура навколишнього середовища знаходиться в межах 15-22 ° C, а тривалість світлового дня середня. Недотримання цих умов в поєднанні з недостатньою вологістю ґрунту призводить до цветушности, чого допускати не можна.

Овочівники застосовують 2 схеми висадки розсади для забезпечення рослинам необхідної площі живлення: 60х40 і 70х35 см. Такий прийом дозволяє отримувати качани масою близько 2 кг, що відповідає запитам споживача.

Важливі моменти: потрібно своєчасно вносити добрива, а також стежити за появою шкідників. Вони завдають великої шкоди врожаю в разі обробітку культури у відкритому грунті.

Отримання розсади

Для ранньої продукції насіння висівають під плівкові укриття в квітні-травні. Якщо на ділянці споруджена обігрівається теплиця, терміни переносяться. До роботи можна приступати в кінці лютого або на початку березня. Посів бажано здійснювати в касети або торф'яні горщики, оскільки пікіровка розсади неприпустима. Коренева система пекінської капусти при пошкодженнях не відновлюється, і рослини гинуть.

Грунт повинна бути пухкої, найкраще для посівів підходить кокосовий субстрат. У відкритий грунт можна висаджувати розсаду, термін вегетації якої становить 30 днів. До цього моменту на рослині є 4-5 листків. Зробити це можна коли температура навколишнього середовища не опускатиметься нижче 10-12 ° C.

Корисні поради для овочівників

Виростити пекінську капусту на ділянці буде нескладно, якщо виконувати всі рекомендації:

  1. Якщо період вирощування видався дощовим, то доведеться потрудитися, спорудивши плівковий навіс, оскільки культура не переносить застою води.
  2. Ідеальні умови для отримання високого врожаю наступають в серпні, але для посіву потрібно вибрати такі сорти або гібриди, які не стрілку.
  3. Як органічної підгодівлі можна використовувати компост або перепрілий гній.
  4. Чуйна пекінська капуста на внесення калійної солі, суперфосфату і вапняно-аміачної селітри.
  5. Підгортання або висадка на гребені сприяє утриманню вологи у коренів і запобігає їх загнивання, стимулює зростання і забезпечує аерацію.
  6. Щоб попередити появу шкідників, поруч з хрестоцвітими садять часник.

Врахуйте, що вибір ділянки теж грає важливу роль. Грядки з суглинком підходять краще, ніж важкі чорноземи. Правильний підхід і щоденна праця неодмінно приведуть вас до багатого врожаю.

Назад до списку