У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування зеленої цибулі в теплиці

Цілий рік зелений лук користується попитом в українців, а в зимовий та весняний період торговцям овочів вдається швидко продати всю партію даної культури. У холодну пору року люди, вживаючи соковиті пір'я, заповнюють брак корисних речовин, попереджають часті простудні захворювання шляхом зміцнення імунітету. Вирощування цибулі на зелень завжди вигідно, особливо при різкому зменшенні кількості свіжих овочів і фруктів на ринкових прилавках, однак у такому випадку слід мати у своєму розпорядженні теплицю. Хоча любителі пера організовують «живий куточок» і на балконі, і в коморі або на підвіконні.

На продаж доцільно вирощування цибулі в теплиці. Існує маса технологій, одна з них описана нижче. Дотримуючись рекомендацій, навіть початківець овочівник зможе виростити смачний цибуля на перо в теплиці.

Підготовка в посадці

Якісна основа «вдалих» сортів і гібридів – 50% успіху. Компанія Lucky Seed реалізує тільки кращий посівний матеріал. Рекомендуємо оформити покупку на такі сорти:

  • багатоярусний;
  • батун;
  • слизун;
  • шалот.

Згадані види цибулі підходять для тепличного вирощування, відрізняючись мінімальним періодом спокою. Також можна розглядати ріпчасті сорту. При вирощуванні цибулі на перо в теплиці не варто ігнорувати жодного нюансу агротехніки. Чим плодородней грунт, тим краще!

Коли в Україні починають вирощувати зелену цибулю в теплиці і як проходить підготовка? Переважно – у жовтні. В якості ємностей для висадки використовуються скрині з дерева або пластмаси. Від коректності підготовчих робіт залежить кінцевий результат. Бажано здійснити замочування посівного матеріалу в теплій воді без будь-яких додаткових коштів на 12–14 годин. Такий спосіб обробки позитивно впливає на період спокою, значно скорочуючи його. Після замочування цибулинки потрібно ретельно висушити і обрізати шийки. Також можна вдатися до іншої технології підготовки. Вона складається з наступних етапів:

  1. Формування гірки з усіх цибулин.
  2. Полив.
  3. Накриття мішковиною.
  4. Підтримка в теплому приміщенні (температура не нижче +30 °С) протягом 4–5 днів.

Вирощування цибулі в теплиці – наступний етап після підготовки. Вигонка займає близько 20 днів. Деяким вдається отримати урожай за 2 тижні.

Рекомендації по висадці

Вирощування зеленого лука в теплиці – один з найшвидших способів зібрати хороший урожай. При цьому не потрібно мати в розпорядженні багато вільного місця для висадки посівного матеріалу. Немає необхідності в далекому розташуванні цибулин один від одного. Висадку слід здійснювати мостовим способом. Така техніка дозволяє виростити до 12 кг цибулі на 1 м. кв. Оптимальна температура для вигонки – +22 °С. Потрібно поливати зелень 1 раз в 10 днів. Звичайно ж, не варто забувати про хорошому освітленні, яке не дозволить пір'ям стати жорсткими і жовтими.

Назад до списку