У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощуємо розсаду томатів вдома

Помідор є однією з найпоширеніших овочевих культур. У багатьох національних кухнях готуються страви з використанням томатів: італійська піца, американський кетчуп, український борщ і т. д. Помідори постійно в попиті, тому на прилавках будь-якого магазину можна зустріти цю продукцію. Але чи дійсно вона якісна? Не турбуватися з цього приводу допоможе самостійне вирощування розсади помідорів у домашніх умовах. Отримати міцну і здорову рослину для подальшої пересадки можна навіть у квартирі, якщо уважно дотримуватися рекомендацій.

Підготовчі нюанси

Щоб вирощування розсади помідорів вдома було якіснім, потрібно врахувати кілька важливих моментів:

  • дотримуйтесь правильних термінів посіву насіння;
  • підтримуйте оптимальний температурний і водний баланс;
  • виберіть хороший ґрунт;
  • зверніть увагу на спосіб вирощування насіння (в теплиці або на відкритому ґрунті).

За терміном висівання томати бувають трьох видів:

1.Ранні сорти мають короткий період вегетації від посіву до цвітіння. Особливо часто намагаються виростити цей тип розсади помідорів в домашніх умовах. Це дозволяє поласувати свіжими овочами ще до їх активної появи на ринку.

2.Середні сорти дають плоди в самий розпал сезону. Вони найбільш корисні, мають яскраво виражені смакові якості. Вегетаційний період довший, ніж у попереднього варіанту.

3.Пізні помідори зазвичай висаджуються в домашніх умовах з метою консервації або іншої переробки. Вони плодоносять з другої половини літа до середини осені.

Розфасоване насіння не потребує знезараження. Воно було оброблене ще на підприємстві. А ось зайнятися знезараженням ґрунту перед висіванням варто. У домашніх умовах це можна зробити за допомогою концентрованого розчину марганцівки, прогрівання землі в мікрохвильовці на високій температурі, обливання маленькими порціями кип'яченої води. Всі ці методи дозволять отримати безпечний ґрунт.

Не варто відразу після знезараження ґрунту висівати насіння. Протягом 10–12 днів зволожуйте його, підтримуйте оптимальну температуру. За цей період в ґрунті почнуть розмножуватися корисні мікроорганізми, тому розсада помідорів в домашніх умовах буде вирощуватися краще.

Особливості посіву

Вирощування розсади помідорів у домашніх умовах починайте з наповнення тари обробленим ґрунтом. В якості ємності підійдуть касети, горщики, ящики і т. д. У ґрунті зробіть борозенки. Оптимальна глибина — близько одного сантиметра. Відстань між борозенками повинна складати 3–4 см. Акуратно укладіть насіння. Чим рідше воно буде просіяно, тим довше можна витримувати розсаду в тарі без її пересадки. Після цього присипте поглиблення ґрунтом.

Зверху тару краще прикрити плівкою або склом. Це забезпечить оптимальний мікроклімат для рослин. Також намагайтесь розмістити ящики в тих місцях, де виходить підтримувати постійну температуру в межах 25–30 градусів. Щодня перевіряйте рівень вологості ґрунту. При недостачі води полийте розсаду. Якщо спостерігається надлишок вологи, на деякий час відкрийте плівку для просушки. При вирощуванні розсади помідорів вдома догляд потрібний особливо ретельний.

Паростки помітні вже приблизно через 3–4 дні. Якщо температура повітря коливається в межах 10–12 градусів, перша розсада помідорів вдома почне з'являтися приблизно через два тижні.

Тільки якісне насіння

Якщо ви вирішили займатися самостійним вирощуванням розсади, вибирайте насіннєвий матеріал від компанії Lucky Seed. Гарантуємо високу якість продукції та оперативну доставку по Україні.

Назад до списку