У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування перцю у відкритому грунті

Вирощування перцю у відкритому ґрунті можливе не у всіх регіонах України. Це пов'язано з кліматичними умовами, які не підходять даному виду рослин. Перець у відкритому ґрунті добре розвивається в південних і східних регіонах країни, де спостерігається невелика кількість опадів, а денна температура підвищується до +40 градусів Цельсія.

Підготовчі роботи

Посадка перцю у відкритий ґрунт проводиться в той час, коли минула небезпека нічних заморозків, тобто в кінці травня. Рослини необхідно розташувати на грядці таким чином, щоб в процесі розвитку гілок з листям вони не заважали одна одній.

За день до висадки ґрунт під рослинами необхідно добре зволожити, щоб уникнути затримки росту та опадання перших бутонів. Якщо на вулиці встановилася висока температура, то подібний захід слід проводити в другій половині для. Це дозволить розсаді за ніч зміцніти.

У створені лунки наливають близько 1 літра води, краще щоб рідина нагрілася на сонці, протягом дня. Якщо вирощування болгарського перцю відбувалося в торф'яних горщиках, то у відкритий ґрунт його можна помістити разом з ємністю, яка в подальшому стане своєрідним добривом для нього. Якщо ж використовувалися пластикові касети, то рослини необхідно попередньо звільнити. Перець поміщають в землю на 1—2 см глибше, ніж він перебував в горщику.

Полив

Вирощування солодкого перцю у відкритому ґрунті неможливо без його регулярного зволоження. Для того щоб рослинам було комфортно на вулиці в літній час необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. У перші дні після висадки рослин здійснюється «тонкий» полив (кожен день, невеликою кількістю води).
  2. В подальшому землю необхідно зволожувати 2—3 рази на тиждень.
  3. Полив здійснюється під корінь.
  4. Під кожен кущ перцю слід вилити не менш 1, але не більше 2 літрів води.

Через тиждень слід оглянути ділянку і на місці загиблих посадити резервні рослини.

Розпушування

Догляд за перцем у відкритому ґрунті передбачає регулярне його розпушування. Подібний захід дозволяє прискорити зростання розсади і стимулювати діяльність різних мікроорганізмів, які знаходяться в землі. Також регулярне розпушування є ефективним способом боротьби з бур'янами.

З огляду на те, що в перші тижні після висадки рослин їх коренева система тільки зміцнюється, в цей час не можна здійснювати розпушування ґрунту.

Подібний захід має здійснюватися через 14 днів після висадки рослин на глибину не більше 10 см. Це пов'язано з тим, що коріння спочатку розташовуються високо в ґрунті. В подальшому розпушування проводиться за необхідності, тобто в тому випадку, коли земля почне покриватися кіркою.

Підживлення рослин

Як виростити перець у відкритому ґрунті, щоб він радував власників багатим урожаєм? Для цього слід не забувати про підгодівлю. За вегетативний період подібний захід необхідно здійснювати як мінімум 4 рази. Перша підгодівля проводиться під час висадки рослин у відкритий ґрунт.
Потім добриво вноситься вже через два тижні. Не менша необхідність у рослини в підгодівлі у період утворення плодів. В подальшому перець удобрюють в процесі плодоношення.

Вищезазначені заходи не дадуть результату, якщо для вирощування було обране неякісне насіння. Тому до вибору посадкового матеріалу слід підходити з усією відповідальністю. Інтернет-магазин Luckyseed пропонує садівникам-любителям і професійним фермерам із України якісне насіння кращих європейських селекціонерів. Вибір подібного посівного матеріалу є запорукою багатого врожаю за умови дотримання рекомендацій щодо догляду за рослинами.

Назад до списку