У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування перцю на балконі

Вирощування перцю на балконі вимагає чимало зусиль. Ця культура дуже примхлива, тому щоб отримати відмінний урожай, необхідно добряче попрацювати.

Кліматичні умови в нашій країні дозволяють вирощувати перець не тільки на грядці, а й на балконі. Ці 2 процеси відрізняються між собою. Якщо про специфіку догляду за культурами, що ростуть на грядках, знають всі городники, то як виростити перець на балконі, відомо небагатьом.

Посів

Для цих цілей краще використовувати спеціальні сорти, які мають компактний кущ і невеликі плоди. Оптимальний час посадки – кінець лютого.

Найпоширенішими сортами солодкого перцю для балкона є наступні:

  • «Акварель»;
  • «Карат»;
  • «Карлик»;
  • «Цукерка» та ін.

Крім насіння, необхідно заздалегідь підготувати невеликі ємності (0,2 л) з живильним ґрунтом. Глибина посадки – близько 1–2 см. Насіння слід присипати ґрунтом, полити зверху і накрити целофаном. Щоб перці на балконі зійшли, їм слід забезпечити оптимальні кліматичні умови. Температура не повинна бути нижчою, ніж 20 °С.

Вирощування

Після пророщування насіння слід зняти целофан і періодично відкривати кватирку для провітрювання балкона. При цьому температура повітря повинна бути близько 15 °С вдень і 12 °С вночі. Важливо стежити за вологістю землі та регулярно поливати рослини.

Під час вирощування перцю на балконі протягом перших 60 днів немає потреби в додатковому освітленні тільки в тому випадку, якщо світловий день становить 12 годин. На рослини не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

Проріджування необхідно робити через 2 і 3 тижні після посадки. В цей же період варто подбати про підживлення добривами. Пересадку в більші ємності необхідно здійснювати в кінці травня.

Перші плоди

Після появи квітів виникає питання щодо їх запилення. Оскільки вони двостатеві, стороннього втручання цей процес не вимагає. Саме тому дуже важливо вирощувати гіркий і солодкий перець окремо або на відстані більше 3 м. В іншому випадку їх смакові якості можуть трохи змінитися.

При посадці насіння в лютому болгарський перець на балконі принесе перші плоди вже в липні. Щоб кущі не ламалися, їх необхідно підв'язати. Як тільки почне холоднішати, рослину варто переставити в більш тепле місце, наприклад, на підвіконня. При правильному виборі посівного матеріалу отримувати плоди можна до початку весни.

Придбати якісне насіння перцю в Україні можна не виходячи з дому. Для цього достатньо оформити замовлення на сайті компанії Lucky Seed, яка продає посівний матеріал виключно власної селекції. Наше насіння – запорука вашого успішного врожаю!

Назад до списку