У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Рекомендації по розведенню буряка під зиму

Жоден українець не зможе приготувати справжній червоний борщ без буряка. Та й вінегрет буде без нього несмачним. Даний овоч широко використовують в кулінарії. Він приємний на смак і дуже корисний! Вітаміни групи В, аскорбінова кислота, більше 5 цінних мікроелементів – привід постійно споживати в їжу буряк. Враховуючи його актуальність та незамінність, завзяті городники займаються вирощуванням культури для себе та на продаж. До того ж посадку можна планувати не тільки на весну. Підготовчі заходи для отримання урожаю актуальні восени. Посадка буряка під зиму – хороше рішення, що дозволяє отримати немало вигід. Серед них:

  1. Економія часу у весняний період при посіві інших культур.
  2. Відсутність необхідності відмивання, протравлення та сушки насіння.
  3. Отримання раннього врожаю.
  4. Стійкість природно загартованого насіння до різноманітних хвороб.

Чи сіють досвідчені городники буряк під зиму? Безумовно, тому що вважають осінь сприятливою порою року. При стандартній посадці велика ймовірність того, що культура загине до моменту зрілості при перших морозах.

Якісна підготовка – половина успіху

Посадка буряка під зиму – відома для багатьох технологія, однак далеко не всі поспішають оцінити її результати на особистому досвіді. Невдача у вигляді поганого врожаю обходить стороною тих, хто ретельно готується до посіву. На чому не слід економити, так це на насінні. Компанія Lucky Seed реалізує по всій Україні тільки якісну сировину. В асортименті, звичайно ж, є насіння для підзимового посіву. Холодостійкі сорти – правильний вибір.

Щоб сіяти буряк під зиму і зібрати хороший урожай, потрібно вибрати освітлені території з глибоким походженням ґрунтових вод. При близькому розташуванні джерела доцільно підняти грядку.

 

 

Найкращими попередниками культури вважають:

  • картоплю;
  • помідори;
  • огірки;
  • ріпчастий лук;
  • перець.

Наявність «кислинки» в землі – привід для використання деревної золи і листя.

Правила посадки

Очищення ґрунтів від кореневищ попередників – перша дія. ЇЇ не слід ігнорувати тим, хто вирішив посіяти буряк під зиму. Незалежно від технології та типу культури, нехтування першим етапом підготовки не допускається. Перекопування – наступний захід. Рекомендована глибина – 30 см. Також доцільно внести наступні добрива:

  • перегній;
  • деревну золу;
  • мінеральні суміші на основі калію та фосфору.

Після збагачення ґрунтів можна приступити до формування грядок, після закінчення чого слід зрівняти поверхню землі граблями. Посів буряка під зиму буде вдалим тільки при використанні сухого насіння!

Якими слід робити борозенки? Глибиною в 3 см із відстанню між лунками в 0,2 м. Щоб зарадити промерзанню насіння, закладку проводять тільки в сухий ґрунт, до складу якого входить компост і пісок. По закінченні закладки борозенки засипають і мульчують торфом.

Висаджений буряк під зиму потребує особливого захисту. З такою ціллю використовують наступні натуральні засоби:

  • хвою;
  • деревну тирсу;
  • опале листя і т. п.

Не варто поспішати з посадкою, щоб жовтневі відлиги не стали причиною гибелі культури. Починати роботу бажано тоді, коли температура на ґрунті не підніметься вище позначки -3 °С.

Назад до списку