У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Розбираємося з різновидами сортів кукурудзи

Розбираємося з різновидами сортів кукурудзи

Задумалися, як вибрати насіння кукурудзи для посадки? Непросте питання, особливо якщо раніше не займалися вирощуванням с/г культур. Познайомимося ближче з кукурудзою, вивчимо види насіння.

Основні сорти

Ця культура використовується як сезонне «ласощі», а також для заготівлі на зимовий період. В залежності від потреб, її можна висушити, заморозити або законсервувати. Самі назви кукурудзи розповідають про те, що вона з себе представляє – наприклад, «Рання лакомка».  Це сорт з дрібними зернами, який швидко дозріває. Розрізняють також культури з підвищеною солодкістю. Вони соковиті і зберігають свої корисні властивості навіть в консервованому вигляді.

Щоб розібратися у всьому різноманітті різновидів, пропонуємо кілька параметрів, які допоможуть визначити, який сорт підходить конкретно вам:

  • розмір насіння кукурудзи. Зазвичай у ранніх сортів зерна невеликого розміру, а у пізніх – великі;
  • термін дозрівання. Цей параметр залежить від правил догляду. Одні городники вважають за краще садити скороспілу кукурудзу насінням у ґрунт, інші займаються вирощуванням розсади. В обох випадках перші паростки з'являться приблизно в один час. Різними будуть тільки терміни дозрівання качанів. Чим пізніше сорт, тим краще він буде зберігатися взимку;
  • кількість качанів. Розрізняють сорти з 4–6 пагонами. Кількість залежить в основному від швидкості дозрівання: для ранніх це 5–6 штук, а для пізніх – звичайно 3–4 качана;
  • вага качана, також залежить від сорту, в середньому він коливається від 200 до 400 м;
  • висота рослини.

Деякі городники вважають за краще орієнтуватися на форму насіння кукурудзи.

Правила підготовки і висадки

Досвідчені городники рекомендують для свого городу вибирати рівну кількість ранньостиглих і позднесозревающих видів. Першими можна поласувати усією родиною, а от добре визрілі качани, які збираються в серпні, використовують для зимових заготовок.

Оскільки кукурудза – це невибаглива культура, її можна висаджувати у відкритий грунт без попередньої підготовки. При цьому важливо враховувати деякі особливості:

  1. Для посадки краще всього підходять грунти з хорошим дренажем – піщані і чорноземи.
  2. Перед вирощуванням культури рекомендується внести органічну підгодівлю, наприклад, гній, спеціальні суміші, пташиний послід і т. д.
  3. Посадку найкраще здійснювати в кінці весни, коли грунт добре прогрілася, але не пересушити. Ця культура не витримує холод, навіть 0 ᵒС для неї згубне.
  4. В одну ямку, глибинної до 6 см, досить кидати по 3–4 зерна.
  5. найкращі попередники: злакові культури, бобові, томати.

Запорукою доброго врожаю є якісний полив. Його необхідно здійснювати не тільки під час висадки насіння, але і в період формування качанів.

Остаточний вибір сортів залежить виключно від ваших кінцевих цілей. Компанія Lucky Seed пропонує насіння кукурудзи для вирощування на городах і для промислової висадки. Доставка проводиться по всій Україні.

Назад до списку