У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Розсада перцю в домашніх умовах

Перець — культура, багата вітамінами і мікроелементами. Депресія, цукровий діабет, безсоння, занепад сил і слабкий імунітет — фізіологічні стани, з якими під силу впоратися цьому корисному плоду сімейства пасльонових. Найсмачніший овоч — вирощений на своїй присадибній ділянці. Якщо ви хочете дізнатися як зробити так, щоб розсада перцю в домашніх умовах була здоровою та перетворилася на сильні рослини, слідуйте нашим порадам.

Виключення помилок — запорука багатого врожаю

Процес вирощування будь-яких овочевих культур має свої правила. Їх недотримання призводить до зниження врожайності або її повної втрати. Як же виростити розсаду перцю вдома міцною і здоровою? Не допускайте типових помилок. Основні з них:

  1. Неправильна ґрунтосуміш. Для висівки насіння категорично забороняється брати ґрунт з овочевих або квіткових грядок — він може бути заражений.
  2. Низька якість насіння. Оскільки посівний матеріал погано зберігає схожість, слідкуйте за терміном його придатності.
  3. Несвоєчасний посів. Строк залежить від дати висадки рослин у відкритий ґрунт і для кожного сорту коливається в межах 65–75 днів. При неправильних розрахунках розсада може значно перерости.
  4. Недотримання кліматичних норм. Для появи сходів температура повітря повинна бути в межах 25–28 °С, після, в перші 2–3 дні — 20°С, далі 22–25°С.
  5. Недостатнє освітлення. Для повноцінного розвитку зростаюча в домашніх умовах розсада перцю не вимагає тривалого світлового дня. При цьому освітлення повинно бути досить високим.
  6. Пікірування розсади. Коріння рослини погано відновлюються, тому дана процедура уповільнює зростання. При необхідності використовуйте перевалку.
  7. Неправильний режим поливу і відсутність повноцінного харчування. У перші дні після сходів їх не поливають, а лише зволожують за допомогою обприскувача. Після того як розвернуться сім'ядольне листя необхідний помірний полив теплою (близько 30 °С) водою. Для зміцнення кореневої системи підживлення починають проводити на фазі появи перших справжніх листків.

Вирощування розсади солодкого перцю в домашніх умовах має ряд особливостей. При неправильному поливі, різкому коливанню температури або після невдалої пересадки відбувається огрубіння стебла рослини і знижується її врожайність.

 Запорука багатого врожаю — хороший посівний матеріал

Серед численних порад дачників про те, як виростити розсаду перцю в домашніх умовах міцною та здоровою головна — обрати якісне насіння. Компанія Lucky Seed спеціалізується на виробництві і селекції посадкового матеріалу овочевих культур в Україні. Велика увага приділяється якості насіння: його збирають зі здорових типових для даного сорту плодів в період біологічної стиглості.

Щоб уникнути будь-яких розчарувань обирайте насіння, яке відповідає стандартам якості. При дотриманні всіх правил вирощування розсади перцю в домашніх умовах стане приємним заняттям, результатом якого буде хороший урожай.

Назад до списку