У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як досвідчені городники вирощують огіркову розсаду вдома

Задумалися, як виростити розсаду огірків в домашніх умовах? Пропонуємо дізнатися про особливості і важливі правила цього процесу. Ці знання допоможуть отримати хороший врожай та поділитися зі своїми однодумцями корисною і унікальною інформацією — особистим досвідом.

З чого почати?

Вирощування розсади огірків у домашніх умовах починається з вибору дати посадки. Інтервал між посівом і висадженням не повинен перевищувати 25–30 днів. Правильно виберіть посівний матеріал. Щоб виростити розсаду огірків вдома, використовуйте гібриди. Вони, на відміну від сортів, дають більший врожай однакових за розміром плодів. Обираючи посівний матеріал, відразу відкалібруйте неліквідні зерна: травмовані, дрібні, порожні.

Насіння для розсади огірків в домашніх умовах зберігає схожість 5–6 років, але найбільш урожайні — 2–3 літні. Щоб їх пробудити, потрібна волога, кисень, тепло. Не варто залишати посівний матеріал у великому об’ємі води, оскільки в такому випадку вони не отримують достатньої кількості кисню. Найпрактичніший спосіб — замочити їх у вологій тканині. Для цього краще вибрати марлю або інший бавовняний матеріал. Щоб волога швидко не випаровувалася, замочене насіння краще покласти на блюдце, покрите поліетиленовою плівкою. Ємність залишають на кілька днів у теплому місці (оптимальна температура повітря — 24–28 °С). Коли з'явилися паростки, можна продовжити вирощування розсади огірків в домашніх умовах без плівки.

Як ростити насіння?

Наступним важливим етапом є посів. Розсада огірків погано переносить пересаджування. Для посіву краще відразу обирати персональні горщики з торфоперегнійного паперового матеріалу обсягом 300–500 мл. Ґрунт для посіву городники роблять самостійно або купують в магазині.

Посів включає 5 етапів:

  1. Заповніть тару на 2/3 об'єму.
  2. Ґрунт рясно полийте водою.
  3. Посередині зробіть поглиблення.
  4. Занурьте у ґрунт пророщене насіння.
  5. Покрийте землею.

Деякі городники сіють непророщений матеріал. Просто кладуть його у ґрунт і засипають шаром землі товщиною в 1–1,5 см. Схожість пророщеного насіння — близько 100%, тому його раціональніше садити поодинці. Для збільшення ефективності в горщик кладуть кілька зерен, щоб потім вибрати найбільш сильні всходи.

Як підготувати огіркову розсаду до висадки?

Щоб прискорити схожість, заповнені горщики покривають плівкою і поміщають в місце з температурою повітря 23–26 °С. Після появи перших всходів тару ставлять на добре освітлене підвіконня. При цьому температура повітря повинна бути близько 18–20 °С. За час вирощування розсади огірків вдома потрібно 2–3 рази підсипати землю.

З'явився перший лист? Поцікавтеся, чим підгодувати розсаду огірків у домашніх умовах. Консультанти компанії Lucky Seed рекомендують звернути увагу на аміачну селітру. Другий раз потрібно підживити огіркову розсаду, вирощену вдома, комплексними добривами за 4–6 днів до висадки в ґрунт.

Виникли питання або бажаєте купити якісний посівний матеріал? Компанія Lucky Seed пропонує насіння, гібриди та інші товари для городників з доставкою по Україні.

Назад до списку