У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Розсада капусти в домашніх умовах

Капуста — смачний і корисний овоч, джерело вітамінів і мінеральних речовин. Вона займає почесне місце в раціоні здорового харчування і активно застосовується в народній медицині. Практично кожен дачник вважає своїм обов'язком виростити її на своїй присадибній ділянці. Як відомо, перший крок на шляху до отримання багатого врожаю — вирощування розсади капусти, в домашніх умовах  з нашою допомогою ви зробите все швидко та просто.

Переддень дачного сезону: з чого почати?

Даний овоч після висадки у відкритий ґрунт не вимагає спеціального догляду і є невибагливим до його складу, погодних умов. Враховуючи це можна з впевнено сказати, що урожай його на 90% залежить від якості посівного матеріалу. Ось декілька порад про те, як виростити розсаду капусти в домашніх умовах:

  1. Підбір сорту. Обирайте його залежно від того, коли ви хочете зібрати урожай і наскільки довго плануєте його зберігати. Це можуть бути ранні, середньо спілі та пізні сорти.
  2. Придбання насіння. Від посівного матеріалу залежить якість розсади та, як наслідок, сам врожай. Віддавайте перевагу якісному насінню від перевірених виробників.
  3. Підготовка ґрунтосуміші. Підходящий ґрунт для висівання — родючий і повітропроникний. Його ви можете купити або приготувати самостійно. Для цього змішайте дернову землю (торф) і перегній в пропорції 1:1. Додайте в нього золу — джерело мікро- і макроелементів (1 ст. л. на 1 кг суміші). Вирощування розсади капусти в домашніх умовах в такому ґрунті вбереже її від різних хвороб.
  4. Термін посіву. Ліпше всього висівати матеріал за 60-65 днів до запланованого моменту висадки саджанців на постійне місце росту.
  5. Посів. Насіння висівають в лоток, попередньо добре зволоживши ґрунт. Після появи сходів проріджують, через 10–14 днів — проводять пікіровку. Через два тижні саджанці пересаджують в окрему відповідну тару. Далі — безпосередньо в ґрунт.

У кожного дачника є свої улюблені сорти і думка про те, як виростити розсаду капусти вдома. Але всі вони сходяться в одному: запорука багатого врожаю — хороший посівний матеріал. Компанія Lucky Seed — виробник і селекціонер насіння в Україні, тому ви можете бути впевненими в його якості, а також у дотримання умов зберігання і термінів реалізації.

Турбота про саджанці — створення сприятливого клімату

Для того, щоб розсада капусти в домашніх умовах виросла здоровою, після появи перших сходів необхідно створити їй наступні умови:

  • за допомогою штучного освітлення продовжити світловий день до 12–15 годин;
  • в залежності від сорту капусти підтримувати оптимальну температуру повітря (як правило, нижче 20°С);
  • своєчасно поливати, уникаючи пересихання і перезволоження ґрунту;
  • регулярно рихлити;
  • вносити підживлення у вигляді комплексу поживних речовин;
  • перед висадкою у відкритий ґрунт проводити загартовування.

Дотримуйтесь зазначених правил і розсада ранньої капусти, вирощена в домашніх умовах, незабаром порадує вас хорошим урожаєм.

Назад до списку