У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Про посадку насіння перцю

Самостійно виростити перець у домашніх умовах — завдання непросте. Незважаючи на високу популярність і поширеність цієї культури, отримати хороший урожай у починаючих городників виходить не завжди. Почавши освоювати цю науку, з'являється багато питань: як визначити схожість насіння перцю, скільки чекати перших паростків і багато інших. Спробуємо розібратися в тонкощах цього процесу більш детально.

З чого почати

Якщо ви бажаєте виростити солодкий перець з насіння, пропонуємо оригінальний спосіб замочування. Відомо, що для появи перших сходів необхідно три складових: світло, вода і тепло. А якщо дідівський метод замочування на ганчірці замінити більш інноваційним? Коли вибір сортів вже проведено, спробуємо отримати перші сходи за допомогою поролоновою губки. Цей спосіб дозволяє скоротити термін замочування насіння перцю перед посівом удвічі. Якщо по дідівській технології перші паростки з'являються через 2 тижні, то за новою технологією насіння прокльовується на 5–7 день.

Розглянемо алгоритм більш уважно:

  1. Купуємо нову харчову поролонову губку. Підійде навіть та, яка призначається для миття посуду.
  2. Робимо неглибокі надрізи навхрест по всій поверхні.
  3. Викладаємо насіння зверху на поролон.
  4. Накриваємо ще однієї губкою.
  5. Поливаємо обидва поролони гарячою водою. Підійде окріп, охолоджений до 80–70 ᵒС.
  6. Накриваємо конструкцію плівкою.
  7. Підписуємо дату, щоб потім дізнатися, скільки днів сходить насіння перцю конкретно у ваших умовах.

Щоб отримані паростки швидше адаптувалися до оточуючих факторів, досвідчені городники радять їх гартувати. Це дозволить отримати розсаду, яка буде стійка до оточуючих факторів. Для цього необхідно по черзі залишати замочений матеріал на батареї і поміщати у холодильник з періодичністю в 12 годин. Ці цикли потрібно повторювати до схожості насіння перцю. При цьому перші 4 дні пакет з губки знімати не треба. За допомогою такого методу можна не визначати схожість насіння перцю, оскільки вона становить 99,9%.

Заключний етап

Вирощування розсади починається з переміщення пророщеного насіння у стакани. Для цього знадобиться ємність із землею. У ній роблять невелике вертикальне заглиблення (приблизно півсантиметра), в яке поміщається матеріал для посіву. Паралельно робиться ще кілька борозенок, і процедура повторюється. Все насіння прикривається невеликим шаром ґрунту. Далі землю рясно поливають водою.

Після посіву горщик ставлять в добре освітлюване тепле місце. В середньому здорова, міцна розсада з'являється через 2–3 тижні. Її стан залежить від частоти поливу, якості насіння, умов проростання (температура, освітлення), підживлення.

Важливо знати

Щоб отримати великий врожай перцю, посівний матеріал рекомендуємо купувати в магазинах компанії Lucky Seed. Це виробник, який пропонує продукцію, районовану під кліматичні умови України. У комплексі з дотриманням правил догляду це дає 100% високий урожай.

Назад до списку