У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Правильне підживлення перцю

Будь-яка розсада потребує посиленого догляду і підтримки у вигляді різної підгодівлі. Слабким паросткам складно вибитися крізь землю в зв'язку з цим вони стають ослабленими. Для того щоб запобігти подібним явищам необхідно наситити корисними елементами землю перед висадкою насіння, а також проводиться підгодівля розсади перцю на всіх стадіях його розвитку.

Внесення добрив здійснюється з метою поліпшеного розвитку стебел, а також для підвищення врожайності рослин. І так перша підгодівля перців проводиться в той час, коли із ґрунту показалися перших два-три листка. Це свідчить про те, що коріння добре зміцніло. В якості добрива використовують таку суміш:

  • 500 г аміачної селітри;
  • 300 г суперфосфату;
  • 1 г калійних добрив;
  • 1 л води.

Вищевказані компоненти необхідно розчинити в рідині і полити рослини. Після процедури слід злегка підгорнути паростки. Подібну процедуру рекомендовано повторити через два-три тижні. Але в цьому випадку доза калійних добрив повинна бути збільшена вдвічі. Така ж підгодівля здійснюється за тиждень до висадки розсади в відритий ґрунт. Для цього необхідно на 1 літр води використати 8 гр калійних добрив. Досвідчені садівники вважають, що подібна підгодівля розсади перцю є оптимальною для ніжних рослин.

Варіанти добрив

Підживлення перців на перших порах також може здійснюватися настоєм з кропиви, з'єднаної з золою деревини. Подібне добриво вважається екологічно чистим і є хорошим підживленням незміцнілих пагонів. Для приготування добрива необхідно:

  • 1 л настою кропиви;
  • 300 г деревної золи;
  • 10 л води.

Компоненти перемішуються і, отриманим добривом, поливається розсада. Але слід звернути увагу на те, щоб зола була рівномірно розподілена по землі. В подальшому рекомендується виконати підгортання розсади.

Також садівники часто використовують як добриво настій чорного чаю. Для цього беруть 1 стакан заварки, яку в подальшому заливають трьома літрами води. Добриву необхідно дати настоятися протягом одного тижня. Потім органічною рідиною можна поливати рослини.

Але слід врахувати, що підгодівля перцю будь-яким добривом здійснюється вранці. Це дозволить уникнути утворення гнилі і попередить виникнення різних хвороб.

Популярні методи

Перша підгодівля перцю у відкритому ґрунті проводиться під час його висадки. Це дозволить рослинам добре вкоренитися і менш болісно перенести зміни температурного режиму. З цією метою садівники використовують різні суміші:

  • хлористий калій, з'єднаний з суперфосфатом. Продукцію використовують в співвідношенні 10:40 гр. Цього добрива вистачить для обробки 1м2 території;
  • суперфосфат, з'єднаний з золою деревини. Компоненти застосовують в співвідношенні 2: 1;
  • коров'як. Це добриво підходить садівникам, які використовують виключно натуральні речовини при догляді за рослинами.

Слід врахувати, що подальша підгодівля здійснюється на 14 день після висадки розсади в ґрунт. Для поливу використовують мінеральні суміші, температура яких вище 22 градусів Цельсія. В середньому під кожен кущ виливають близько літра добрива. Але при виконанні процедури необхідно стежити, щоб рідина не розмивала коріння.

При виборі підгодівлі також слід орієнтуватися і на погодні умови, а не тільки на характеристику ґрунту, в якому розвивається культура. Так в прохолодний період варто зробити акцент на калійних добривах. Для цього добре підходить деревна зола.

Третю підгодівлю необхідно здійснити під час зав'язування плодів. Надалі добрива можна не вносити. Це залежить від якості і кількості врожаю.

Вибір посадкового матеріалу

Досвідчені садівники знають, що врожайність культур багато в чому залежить від якості насіння, тому купують посадковий матеріал у авторитетних продавців. Інтернет-магазин Luckyseed в Україні пропонує вибрати якісну продукцію, отриману в результаті кропіткої праці європейських селекціонерів. Таке насіння обов'язково порадує садівників багатим урожаєм.

Назад до списку