У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Полив огірків в теплиці

Кожен садівник розуміє, що неможливо виростити багатий урожай без створення правильних умови для розвитку рослини. Особливо якщо розсада висаджена не на відкритому повітрі, а в закритому просторі. У цьому випадку необхідно врахувати ряд важливих особливостей, яких повинен дотримуватися кожен садівник.

Особливості догляду

Для того щоб отримати хороший урожай, потрібно організувати правильний полив огірків в теплиці. При цьому треба звернути увагу на те, щоб не було застою води, і з цією метою регулярно розпушувати ґрунт. Це дозволить рівномірно розподілити вологу і створити умови для гарного живлення рослин. Також слід вчасно виконувати підгортання кущів.

Не менша увагу приділяється зрошенню, тому необхідно знати, як часто поливати огірки в теплиці. Щоб створити умови для повноцінного розвитку рослин, слід врахувати стадії його зростання. Наприклад, розсаду, яка висаджена з касет в ґрунт, не можна поливати під корінь. Її слід обприскувати за допомогою пульверизатора. Вона потребує помірного поливу.

Норми води при поливі огірків в теплиці:

  • 500 мл під час розвитку рослини. Захід слід виконувати один раз на тиждень;
  • 200 мл рідини потрібно використовувати, коли на стеблах з'явилися перші квітки. Якщо кількість води не зменшити, то рослини будуть витрачати сили на розвиток листя;
  • 1,5 л рідини потрібно використовувати починаючи з того часу, коли на стеблах утворилися перші плоди. Рясний полив потрібно продовжувати протягом усього періоду плодоношення і збору врожаю. В цей час подібний захід потрібно проводити кожні 3–4 дні.

Полив огірків в теплиці слід виконувати уважно, тому що в закритому просторі зайва волога важко випаровується. Про надмірний полив свідчить зовнішній вигляд рослини — на ній утворюється велика кількість листків. Якщо таке відбувається, то потрібно терміново зменшити полив. Відновити процедуру можна після того, як підсохне верхній шар ґрунту.

Полив огірків в парнику не рекомендується виконувати під корінь рослини. Зрошення здійснюється навколо стебел, при цьому потрібно, щоб ґрунт не розмивався. Ідеально в такому випадку застосувати крапельний полив. Можна використовувати перфорований шланг або лійку. Також застосовують спеціальну систему, яка розбризкує воду по листках.

Тонкощі поливу рослин в парнику

Як правильно поливати огірки в теплиці? Зрошення може здійснюватися вранці або вдень. Потрібно звернути увагу на інтенсивність провітрювання, адже якщо прямі сонячні промені потраплять на политі рослини, то на них можуть утворитися опіки, що вкрай небажано.

У літню пору при температурі від +25 градусів краще віддати перевагу системі дощування. Після проведеного заходу слід відкрити всі вікна в теплиці для випаровування зайвої вологи. Разом з поливом два рази в місяць здійснюється підживлення. У цих випадках її вносять виключно під корінь.

Вибір за вами

Виростити хороший урожай навряд чи вийде, якщо підібрати неякісний посадковий матеріал. Уникнути проблем з рослинами можна, вибравши продукцію в магазині Lucky Seed. Це авторитетна в Україні організація, яка реалізує тільки якісну продукцію. Переконатися в цьому може кожен, хто придбав насіння.

Назад до списку