У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Підживлення огірків в теплиці

Огірок – овочева культура, яка затребувана круглий рік. Однак у свіжому вигляді вона довго не зберігається, як, наприклад, капуста або морква. Щоб насолоджуватися смаком цього соковитого овочу увесь рік або хоча б з весни, використовуються теплиці. Для отримання врожаю мало створити сприятливі кліматичні умови. Дуже важливе підживлення огірків в теплиці, яке проводиться ще до моменту посадки.

Важливо знати

Зимова висадка проводиться в тому випадку, якщо є можливість підігріву ґрунту, адже огірок дуже теплолюбний. Без цього доведеться чекати підвищення температури повітря в середині приміщення до +13 °С. Підготовку землі в діючій теплиці потрібно робити восени, попередньо видаливши верхній шар, який може бути заражений. Після цього треба внести добриво на посадкові площі. Для цього використовують перегній, калій, фосфор, вапно. Таким чином буде проведена підготовча підгодівля огірків в теплиці.

Висадка і внесення добрив

Оптимальна температура для огірків – 18–30 °С. Їм також потрібна достатня, але не надмірна кількість вологи. А ось підгодівля здійснюється не один раз. За кілька тижнів до посадки рекомендують внести суперфосфат, аміачну селітру, сірчанокислий калій, калійну сіль. Надалі підгодівля огірка в теплиці відбувається в чотири етапи:

  • через кілька тижнів після висадки;
  • коли починається цвітіння;
  • на початку плодоношення;
  • в період активного збору врожаю.

Пропорції внесених добрив залежать від особливостей ґрунту.

Вибір добрив

Визначити, чим підгодувати огірки після висадки в теплицю, можна спостерігаючи за особливостями росту, зовнішнім виглядом пагону та плодів. Наприклад, недостатня кількість азоту уповільнює зростання і викликає відмирання листя. Його надлишок сприяє нарощуванню маси стебла при відсутності плодоношення. Якщо мало калію, то змінюється форма огірка.

Помітивши, що рослина має неприродний вигляд, потрібно подумати про вибір підгодівлі. Відсутність вад не повинна стати причиною відмови від цього виду турботи. В якості добрив використовують також коров'як, курячий послід, золу, дріжджі.

Додатковим джерелом корисних речовин є позакореневе підживлення огірків в теплиці. Воно сприяє більш швидкому засвоєнню мінералів, проте тільки його мало для повноцінного розвитку культури. Вважається, що підгодівля для огірків в теплиці майже не залежить від сорту рослини, тому більшість рецептів універсальна.

Огірок відмінно прижився в Україні, особливо в південних регіонах. Його вирощуванням займаються не тільки аграрії. Багато дачників і сільських жителів вирощують гарні врожаї з осені по весну. Компанія Lucky Seed потурбувалася про те, щоб забезпечити городників насінням огірків різноманітних сортів.

Назад до списку