У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Підживлення кабачків

Висока якість насіння кабачків зовсім не означає, що застосування агротехнічних прийомів для отримання хорошого врожаю не є необхідним. У вирощуванні цього овоча багато чого залежить від якості ґрунту і правильності догляду. Рослина невибаглива, відрізняється великою врожайністю, проте вимагає багато поживних речовин — вони  необхідні для росту і плодоношення. Розглянемо, як і коли проводити підживлення кабачків у відкритому ґрунті для отримання максимального врожаю.

Технологія

Розрізняють кореневе і позакореневе підживлення кабачків. Вид і склад застосовуваних розчинів залежить, в основному, від періоду вегетації. Для розкриття потенціалу вибраного сорту рекомендується додатково удобрювати рослини не менше трьох разів:

  1. Перше підживлення здійснюється до цвітіння. Найбільш поширене використання органічних добрив у поєднанні з мінеральними речовинами типу нітрофоски. Витрата — не менше 1 літра на рослину.
  2. Дуже важливим є друге підживлення кабачків — під час цвітіння і плодоношення. В цей час краще використовувати біологічно активні комплексні препарати в поєднанні з попелом.
  3. Третє підживлення рослин проводиться під час плодоношення за допомогою органічних мінеральних добрив типу нітрофоски, сечовини в поєднанні з різними народними способами збільшення врожайності.

Слід розуміти, що дана схема внесення додаткових речовин досить умовна, оскільки не враховує склад ґрунту. Піщані ґрунти схильні до вимивання поживних речовин і вимагають поліпшення структури, тому на врожаї дуже сприятливо позначається регулярне внесення органічних добрив і компосту. Для глинистих ґрунтів має сенс збільшити дози внесення фосфатів і попелу.

Позакореневе підживлення кабачків у відкритому ґрунті зазвичай здійснюється 2 рази за період вегетації та після початку плодоношення. Найбільш поширені речовини, що застосовуються — розчин сечовини або настої на основі рослинних відходів (трави, бур'янів).

Народні засоби підвищення врожайності

Підживлення кабачків не вимагає застосування особливих речовин. Рослина дуже чуттєва на кількість азоту, тому ефективним є застосування розчинів природних органічних добрив на основі коров'яку, пташиного посліду або настою на залишках бур'янів. Дуже дієвим є застосування попелу та дріжджових настоїв.

Компанія Lucky Seed — постачальник лише якісного насіннєвого матеріалу. Пропонуємо овочі для вирощування у кожному куточку України. Робіть замовлення, щоб отримати великий врожай!

Назад до списку