У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Пекінська капуста. Догляд та вирощування в теплиці

Пекінську капусту вперше почали вирощувати китайці, бо їм вона і зобов'язана своєю назвою. Культура невибаглива до кліматичних умов і добре росте в різних регіонах України. Технологія вирощування пекінської капусти в теплиці нескладна і освоїти її може кожен дачник-любитель. Але запорукою доброго врожаю є якісне насіння. Тому добір посівного матеріалу – перше, чим потрібно зайнятися.

Особливості посадки

Технологія вирощування пекінської теплиці складається з наступних етапів:

  • вибір сортів;
  • підготовка грунту;
  • посів насіння;
  • вирощування розсади;
  • організація догляду за рослиною.

Правильно підібрана технологія вирощування пекінської капусти надає можливість отримати мінімум два врожаї за рік.

Кращими попередниками для овоча є огірки, томати, горох, морква, кабачки, квасоля або соя. Підготовка грунту полягає в її добриві перегноєм і золою. До грунту рекомендується додати кокосовий субстрат.

Перед посадкою насіння потрібно обробити: близько 15–18 хвилин витримати в теплій воді. Температура останньої не повинна перевищувати 50 градусів Цельсія. Потім посівний матеріал потрібно опустити в холодну воду і ретельно просушити. Досвідчені дачники рекомендують обробляти насіння додатково розчином нітрофоски для профілактики грибкових захворювань.

Технологія вирощування пекінської капусти передбачає висівання насіння в кінці лютого або початку березня на глибину 1–2 див. Поливати рослини слід по мірі необхідності. Перші паростки з'являються приблизно на третій день.

Схема посадки пекінської капусти в теплиці: 50 х 30 (на дачних ділянках), 70 х 40 (на промислових полях).

Рекомендована температура для хорошого зростання рослини в теплиці повинна бути в межах +13–18 градусів Цельсія. Але культура пекінської капусти спокійно витримує і більш низький режим: перші сходи з'являються вже при +4.

Правила догляду такі:

  • з метою запобігання появи стрілок, для рослини потрібно спорудити затінений каркас – повноцінний розвиток овоч отримує за умови укороченого світлового дня;
  • щоб захистити рослину від навали хрестоцвітної блішки, рекомендовано накривати грядки в теплиці нетканим полотном;
  • до появи перших паростків рядочки необхідно обробити золою для запобігання пошкодження овоча різними шкідниками;
  • підгодівлю можна здійснювати, використовуючи настій курячого посліду, коров'яку, трав.

Пекінська капуста не любить пересадку і пікіровку. Вирощування і догляд потрібно здійснювати за насінням, так як розсада в більшості випадків погано приживається. Якщо все-таки до душі останній варіант, то краще висаджувати матеріал відразу в торф'яні таблетки. Пересаджувати рослину слід, коли на ньому спостерігається мінімум 4 листочка. За 2–3 дня до цієї процедури розсаду пекінської капусти рекомендується не поливати.

Запорукою вдалого вирощування будь-якої рослини, і овочів в тому числі, є якісний посадковий матеріал і дотримання правил догляду. Вирощування пекінської капусти в теплиці буде цілком успішним, якщо придбати і посіяти якісне насіння. Матеріал повинен бути максимально адаптований до кліматичних умов регіону, де планується його посадка.

Однією з провідних компаній по виробництву і продажу насіння є в Україні Lucky Seed. Висока якість та великий вибір сортів допоможуть отримати якісну городню або тепличну продукцію!

Назад до списку