У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Загальні правила поливу томатів у теплиці

Клімат в Україні нестабільний і мінливий. Не хочете залежати від погодних умов і вирішили вирощувати томати в теплиці? Щоб отримати хороший врожай, необхідно дотримуватися певних правил догляду. Грамотно організований полив помідор в теплиці – одна з основних його складових. Від нього залежить гарне зростання, відсутність грибкових захворювань, розвиток рослини. Давайте розберемося, як поливати помідори в теплиці. Розглянемо нюанси, основні правила, способи цієї процедури.

Умови мікроклімату

Щоб зрозуміти, коли поливати помідори, необхідно враховувати стан і особливості мікроклімату в теплиці.

Для успішного вирощування томатів потрібен вологий ґрунт і сухе повітря. Одним з головних переваг теплиць є можливість регулювати мікроклімат на свій розсуд. Щоб чітко знати, яка вологість всередині, досить встановити гідрометр і стежити за показниками. Фахівці вважають оптимальним рівнем для повітря – близько 50%.

Одна з найпоширеніших помилок багатьох городників – частий полив помідор в теплиці. Не можна заливати рослини, але і пересихання ґрунту теж не повинно бути. Як же зрозуміти, що робиться не так? Є кілька ознак, які допоможуть визначити неправильну організацію процесу:

  • з'явилися плями на листі, скручування;
  • засихає верх кущика або стебло;
  • з'являється грибок (чорніють плоди і листя);
  • не відбувається цвітіння або відпадає зав'язь.

Як часто потрібно поливати помідори в теплиці, щоб цього не допустити? Фахівці рекомендують не більше одного-двох разів за тиждень з урахуванням вологості повітря. Найкраще робити це вранці або ввечері. Вдень волога ризикує випаруватися. Дуже важливо, щоб вода не потрапляла на листя, інакше можуть виникнути опіки, і рослина пропаде.

Які бувають види процесу?

Полив томатів у теплиці організовують декількома способами. Найпоширеніший – ручний. Він підходить для невеликих площ. Здійснюється з лійок або шлангів. При останньому варіанті можливе переохолодження коренів, так як зазвичай температура води при поливі не контролюється. Досвідчені городники воліють лійку. Процедура фізично важче, але можливо користуватися відстояною водою. Зазвичай її набирають у бочку, гріють на сонці.

Як поливати томати в теплиці великих розмірів? Для цього підходить крапельна система. При такому способі вода надходить через спеціальні труби до коріння, дозволяючи здійснювати полив в будь-який час.

Існує ще автоматичний спосіб. Це найдорожчий варіант, який підходить для промислових умов.

Знати, як правильно поливати помідори в теплицях – необхідний пункт для отримання гарного врожаю. Але головний секрет – це насіння хорошої якості, таке як виробляє, наприклад, компанія Lucky Seed. З нього виростають сильні, стійкі до хвороб овочі. Сорти і гібриди мають відмінні смакові якості і користуються великою популярністю у досвідчених городників. Посівний матеріал можливо замовити через інтернет.

Якісне насіння, правильний догляд, трохи терпіння – відмінний урожай гарантовано!

Назад до списку