У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Кращі сорти перцю і рекомендації по вирощуванню

Солодкий перець - частий гість на столі і компонент величезного числа страв. Але вирощування культури вимагає чималих зусиль. Рослина нестійке до морозів і низьких температур, не виносить надмірної вологи або сухості, потребує частих поливах, добривах і світлі. Тільки дотримання основних вимог дозволить насолодитися багатим урожаєм соковитих, смачних плодів.

Популярні сорти солодкого перцю

Для розведення на дачній ділянці або прибудинкової території можна використовувати такі види культури:

  • «Подарунок Молдови»;
  • «Ластівка»;
  • «Білозерка»;
  • "Вінні Пух":
  • «Венти»;
  • «Карамель»;
  • «Золотий ювілей»;
  • «Ярослав»;
  • «Помаранчеве диво»;
  • «Альоша Попович» і ін.

Традиційні види відрізняються смаковими якостями, розмірами плодів, їх вагою і забарвленням. Кожен сорт має свої вимоги щодо вирощування, технічні особливості, терміни проростання і рекомендації щодо дотримання температурного режиму. Але є ряд загальних правил, яких необхідно дотримуватися при розведенні різних видів солодкого перцю.

Посадка насіння на розсаду

Нестійкість рослини до заморозків і холоду диктує головне правило - вирощування здійснюється тільки розсадним способом. Насіння висаджуються в другій-третій декаді лютого. Для розсади можна використовувати ящики або інші ємності з отворами під дренаж. Глибина загортання - не більше 2 см. Ящики необхідно тримати в освітленому місці, де немає протягів, при температурі в 25-28 градусів.

Після рясного появи сходів рекомендується перенести ємності з розсадою в більш прохолодне місце. Оптимальна температура - 18-20 градусів. Через тиждень розсаду можна повернути на колишнє місце. Але температура змісту не повинна перевищувати 24 градуси.

Через 20-25 днів рослини пікірують. Необхідно розсадити сіянці в горщики або пластикові стаканчики. Догляд за культурою ідентичний процесу вирощування томатів. Але через те, що перець висаджується місяцем раніше, слід подбати про подовження світлового дня мінімум до 12 годин за допомогою фітоламп або інших освітлювальних приладів.

Висадка сіянців у відкритий грунт

Висаджувати рослини слід у віці двох місяців. До цього часу сіянці зміцніють, виростуть приблизно до 20 см. Увага: вони повинні мати до 10 листочків і сформований корінь. Культура висаджується стрічками з відстанню півметра і з кроком 20 см.

Відстань культур може змінюватися в залежності від сорту рослини. Низькорослі рослини можна садити гущі, а високорослі - рідше.

Розсаду перцю не рекомендується заглиблювати в грунт. Такий спосіб висадки сприяє поганого росту і мізерного врожаю.

Частота поливу і особливості підгодівлі

При вирощуванні сіянців в грунт не вносяться добрива. Але при подальшому догляді за культурою на грядці слід регулярно проводити підгодівлю поживними сполуками.

Солодкого перцю потрібні родючі грунти. Йому також необхідні органічні і мінеральні речовини. Перед висадкою сіянців в лунку потрібно внести по ложці суперфосфатів (використовується суміш з землею або перегноєм). Під час формування бутонів і цвітіння культура удобрюються комплексними водорозчинними і органічними речовинами. Дані підгодівлі чергуються, проводяться раз на два тижні.

Перцю протипоказаний надлишок або нестачу вологи. Поливати рослини слід тільки теплою водою. Краще заздалегідь підготувати рідина зі свердловини або колодязя, протримавши її під сонцем пару днів. Після поливу або дощу грунт потрібно рихлити. Регулярність «водних процедур» залежить від кліматичних умов. В середньому, полив здійснюється не рідше разу на 5-7 днів.

Прибирання плодів проводиться вибірково. Збирати перець рекомендується щотижня. Не варто допускати появи насіння в плодах, тому що це гальмує розвиток нових зав'язей.

Назад до списку