У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Капуста. Догляд та вирощування у відкритому ґрунті

Капуста – дуже корисний і смачний овоч. Кількість страв, які можна з неї приготувати, неможливо запам'ятати і перерахувати. Селекціонерами виведено достатню кількість сортів цього овоча. Агротехніка передбачає вирощування капусти у відкритому ґрунті і в теплиці. Найбільш поширеним є перший спосіб. Він не пов'язаний з великими матеріальними затратами і характеризується полегшеним доглядом за рослиною.

Особливості культивації

Технологія вирощування капусти у відкритому ґрунті передбачає дотримання певних умов та правил:

  • вибір сортів на підставі власних потреб або переваг покупця, якщо мова йде про промислові масштаби виробництва;
  • спорудження теплиці для капусти в прохолодний період;
  • посів насіння в підготовлений ґрунті теплиці або парника;
  • вирощування розсади. Це важлива умова. Вегетативний період в середній смузі відносно короткий і не всі сорти можуть досягти необхідної зрілості;
  • пересадка, пікіровка розсади;
  • висадка у відкритий ґрунт.

При роботі з рослинами необхідно суворо дотримуватися правил агротехніки. Це забезпечить отримання якісного і багатого урожаю.

Організація посадки

Вирощування капусти у відкритому ґрунті має деякі особливості:

  • висаджувати розсаду переважно в канавку глибиною не менше 10 сантиметрів, завширшки близько 20 сантиметрів. Це полегшить вирощування капусти і догляд у відкритому ґрунті;
  • капуста – рослина вологолюбива. Поливати можна 2–3 рази на тиждень, наповнюючи канавку водою. Цієї кількості буде достатньо до наступного поливу навіть в найсильнішу спеку;
  • необхідно стежити за появою комах на рослинах. Хрестоцвіті (городні) блішки – найнебезпечніший шкідник для капусти, з яким важко боротися, якщо допустити неконтрольованого збільшення їх розмноження. Знищити їх  можливо хімічними, біологічними та народними засобами – все залежить від ступеня ураженості;
  • головне правило – капусту категорично не можна вирощувати на одному місці навіть два роки поспіль. Хвороби, які вражають тільки цю рослина, не змусять себе чекати.

Як правило, розсаду висаджують у відкритий ґрунт, коли загроза заморозків минула. Посадковий матеріал можна висадити в більш ранні періоди, але тоді виникає необхідність захистити рослини додатковими укриттями. Попередня підготовка зведе до мінімуму втрати при догляді. Традиційно використовується поліетилен. Однак сучасні технології не стоять на місці і створюють нові матеріали, наприклад, неткане агроволокно. Під ним не застоюється повітря і не накопичується надмірна волога. Воно «дихає» і «тримає» тепло.

Особливості вибору посадкового матеріалу

Виростити капусту у відкритому ґрунті неважко, якщо дотримуватися правил по догляду. Основним пунктом, мабуть, є вибір сортів для власної ділянки. В Україні мало компаній, які ведуть серйозну наукову роботу в цьому напрямі, здійснюють селекцію нових сортів, вдосконалюють раніше виведені. Для цього потрібна надійна матеріальна база і колектив з багатим досвідом.

Компанія Lucky Seed вже заявила про себе споживачеві якістю виробленого посівного і посадкового матеріалу. Виробник успішно продовжує вести селекційні роботи. Доступні ціни, різноманітні акційні пропозиції і якісне насіння, ідеально адаптоване під певні кліматичні умови конкретного регіону, – все це може запропонувати компанія Lucky Seed.

Назад до списку