У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як виростити насіння редиски

Бажаєте навчитися вирощувати редиску? Пропонуємо розібратися, як отримувати хороший урожай і при цьому витрачати мінімум зусиль. Головним секретом є знання, як замочити насіння редиски. Нескладна технологія і дотримання правил догляду дозволять пишатися врожаєм з першого разу.

Як розбудити насіння

Чи дійсно потрібно замочувати насіння редиски перед посадкою? Цим питанням задаються багато городників, які не володіють спеціальними знаннями. Досвідчені аграрії рекомендують правильно готувати і за технологією пророщувати посівний матеріал, оскільки від цих дій залежить врожайність культури.

Насіння, які правильно зберігалися і пройшли передпосівну підготовку, вже покриті спеціальною рідиною. Їх не потрібно замочувати на кілька днів, оскільки ця процедура може зруйнувати захисний шар. А те насіння, яке городники заготовляють самостійно, без замочування не дасть хороших сходів. Особливо якщо воно довго лежало і у них знижена енергія проростання.

Чи потрібно замочувати насіння редиски перед посадкою, городники вирішують індивідуально. Але посів матеріалу з паростками наближає дату отримання врожаю на 5–7 днів.

Пропонуємо кілька рекомендацій, щоб швидше проростити насіння редиски:

  • для поливу використовуєте відстояну або талу воду;
  • оптимальний термін, щоб замочити і проростити насіння редиски — на день-два (в деяких випадках — до 5 діб);
  • не тримайте занадто довго насіння у воді. Воно не повинно бути повністю покрито рідиною. Без доступу повітря воно може задихнутися;
  • посівний матеріал добре і швидко проросте, якщо забезпечені сприятливі умови: достатня кількість вологи, світла і тепла.

З появою перших паростків можна перенести посівний матеріал в землю. Деякі городники вважають за краще відразу висаджувати в теплиці або парнику. Інші починають вирощування розсади в горщиках. Розглянемо перший варіант більш детально.

Заключний етап

При висаджуванні насіння в землю головна умова — не загущувати його. Далі прямуємо по інструкції:

  1. Робимо мітки — невеликі ямки. Вони повинні розташовуватися на відстані, яка дозволить регулярно рихлити ґрунт (приблизно ширина долоні).
  2. У перекопаний і підготовлений ґрунт вносимо перегній (компост) або азотовмісні добрива.
  3. Викладаємо пророщене насіння на глибині 2–2,5 см в легкій землі на 1 см у важкій.
  4. Покриваємо їх тонким шаром землі.
  5. Рясно поливаємо водою.

Щоб отримати хороший урожай, потрібно дотримуватися режиму поливу. Культуру потрібно помірно покривати водою до появи перших великих листків і збільшувати кількість рідини під час зав'язі редиски.

Можливі труднощі

Часом городники скаржаться, що у них виникли проблеми при вирощуванні редиски. Розглянемо найбільш поширені проблеми:

  • стрілкування редису. Одна з найбільш частих причин — неякісне насіння;
  • велике бадилля і маленькі коренеплоди з'являються, якщо посів проведений із запізненням або спостерігається брак світла;
  • красивий плід, але порожній. Причиною може бути неправильний вибір сортів, а також надлишок органіки, наприклад, в якості добрива вносили перегній. Краще використовувати деревну золу;
  • гіркий коренеплід з'явиться через пересихання ґрунту і нерегулярний полив.

Якщо ви хочете отримати хороший урожай, подбайте про стан землі заздалегідь. Також потрібно підібрати якісний посівний матеріал. У цьому вам допоможе компанія Lucky Seed. Це кращий постачальник насіння в Україні.

 

 

Назад до списку