У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як садити цибулю насінням?

Цибулю було окультурено ще 4 тис. років тому. Рослина Родом з країн Азії, а на території України з'явилася приблизно в XII столітті. Сьогодні можна виростити цибулю з насіння або садити в грядки дрібні цибулинки. Перший варіант має достатню кількість переваг. Перед посадкою цибулі слід звернути увагу на вибір сортів, так як їх налічується близько 400 видів.

Особливості підготовки насіння і грунту

Щоб посадковий матеріал дав хороші врожаї, його безпосередньо перед процесом слід занурити у гарячу воду, попередньо обгорнувши тканиною з бавовни. Така підготовка знижує до мінімуму ризик зараження грибком. Після 20-хвилинного перебування в гарячій воді, насіння промивається холодною. Просушувати відразу не потрібно. Рекомендовано на добу додатково замочити їх у теплій воді. Далі посадковий матеріал слід тримати загорнутими в тканину ще 48 годин, постійно зволожуючи.

Посів цибулі насінням можна проводити як восени, так і навесні. При осінньої висадки грядки удобрюють сумішами з компосту і перегною/торфу в пропорції 1:1. Можна використовувати і мінеральні добрива, особливо корисними з них будуть сполуки, що містять азот.

Весняну сівбу мало чим відрізняється від осіннього: тут теж необхідна певна кількість мінеральних і органічних добрив. Підготовка грунту включає внесення в грунт деревної золи, яку можна додати як прямо в лунку, так і розсіяти по всій грядці.

Сіяти цибулю насінням потрібно тільки на ділянці, яка буде інтенсивно піддаватися природньому освітленню протягом усього світлового дня. Велике значення мають і культури, попередні посіву цибулі:

  • картопля;
  • боби і горох;
  • помідори;
  • капуста всіх видів;
  • огірки.

Два роки поспіль садити культуру на одному місці не можна. Перед засівом грядки поливаються водою з розрахунку 2 л на 1 кв. м. У відро з водою необхідно додавати 1 ложку мідного купоросу. При осінньому посіві грядки тримають під плівкою до настання перших заморозків і тільки після них починають садити.

Процес

Можна виростити цибулю з насіння і зібрати дуже хороший урожай, якщо дотримуватися деяких правил. При весняному посіві, канавки слід робити глибиною до 2 см з інтервалом в 20 см. Щоб візуалізувати посадку, над кожною канавкою потрібно розсипати порошок крейди.

Сівок і вибірку присипають землею, а от з чорнушкою цього робити не слід. Її можна тільки присипати торфом або тирсою.

Грядки не потрібно поливати до повної появи сходів, так як кірку що утворилася рослинам буде дуже непросто пробити. Проріджують рослини після появи на них 3 повноцінних стрілок. Осіння висадка проводиться так само, як і весняна.

Особливого догляду культура не вимагає, а для отримання повноцінного врожаю потрібно просто вчасно проводити її полив. Бур'яни також необхідно своєчасно видаляти. Багато хто знає, як садити цибулю насінням, але не всім відомо, що поливати її потрібно тільки чистою і теплою водою, переважно дощовою. Це і є основні правила догляду за культурою.

Дуже важливо з усією відповідальністю підійти до купівлі насіння. Саме від цього залежить кінцевий результат. В Україні кращий постачальник посадкового матеріалу – компанія Lucky Seed. Саме її обирають всі досвідчені городники. Продукція характеризується відмінною схожістю і дає багаті врожаї.

Назад до списку