У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як перевірити схожість насіння?

Прислів'я говорить, що погане зерно не дасть доброго врожаю. Якщо прислухатися до народної мудрості і перевірити якість насіння, треба прискорити його проростання, щоб отримати дружні сходи. Для цього існує три способи.

Іноді попадається неякісне насіння, з якого нічого не проросте. Якщо ж виконати перевірку на схожість, то вдасться уникнути гіркого розчарування. При цьому враховують, що насіння різних овочів зберігає здатність до проростання певний час.

Як передбачити якість врожаю?

Роздумуючи, як можна перевірити схожість насіння в домашніх умовах, в першу чергу дивляться на різновид овочів, що збираються висаджувати. Для цього звертають увагу на розмір посівного матеріалу. Зазвичай всі необхідні маніпуляції відбуваються в період, коли виконується безпосередня підготовка до посадки або заздалегідь.

Найвідомішими методами є такі:

  • найбільше за розміром насіння кладуть між двома шарами тирси, розмочених у воді. Чим більше проросте, тим більше ймовірність, що вся партія дасть хороший результат;
  • дрібні ж перевіряють майже ідентичним методом. Тільки насіння кладуть між мокрими серветками, при цьому результат обчислюється аналогічно;
  • схожість зовсім крихітних насінин визначається за допомогою статичної електрики. До ебонітової палички пристане найслабший посівний матеріал.

Якщо потрібно визначити, які з зерен не дадуть позитивного результату, то вдаються до іншого способу. Перевірити насіння із загальної маси на схожість можна і в воді. Для цього його заливають рідиною і залишають на 5–10 хвилин. Погані спливуть, а хороші залишаться на дні. Коли збираються перевірити схожість насіння таким способом, то слід пам'ятати, що зерна помідора, капусти і редиски слід опускати в підсолену рідину.

Кращу пропозицію

Щоб не боятися за кількість врожаю, необхідно купувати правильне насіння. Компанія Lucky Seed пропонує продукцію тільки високої якості. За довгі роки існування були зроблені інвестиції у вирощування і підготовку добірного насіння.

В Україні справжні господарі купують і отримують великий урожай за рахунок продукції нашої компанії. Усі питання щодо оплати та доставки можуть бути адресовані менеджерам.

Назад до списку