У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Кабачок або цукіні

Коли настає пора засаджувати грядки овочами, у городників виникає питання: в чому різниця між цукіні та кабачком, якій культурі віддати перевагу. Це плоди одного типу, але який з них вибрати? Розберемося з цими питаннями докладніше.

Основні поняття

Ці овочі мають схоже походження. Вони відносяться до сімейства гарбузів, але дозрівають набагато раніше. В них багато спільного, однак не менше відмінностей. Цукіні – це різновид кабачка, який має середземноморське походження. Його стали використовувати в кулінарії пізніше. Розглянемо більш докладно, як цукіні відрізняється від кабачка:

  • листя та шкірка мають більш виражений зелений колір;
  • росте кущем;
  • серединка овочу більш м'яка і ніжна;
  • любить хороший полив, багато тепла та сонця;
  • вимагає частої прополки;
  • швидше дозріває.

У кулінарії більшою популярністю користується цукіні. Цей овоч навіть можна вживати в сирому вигляді, він має тонку шкірку, яку можна не зрізати для приготування страв.

Окрему увагу вимагає користь цих овочів. Кабачок містить велику кількість вітаміну С, фолієвої кислоти, каротину, виводить з організму канцерогенні речовини, покращує роботу печінки. Він має низьку калорійність, тому дуже цінується шанувальниками дієт.

Якісне насіння – запорука гарного врожаю

Якщо ви вирішили самостійно вирощувати кабачки або цукіні на своїх грядках, почніть з вибору насіння. Компанія Lucky Seed займає провідні позиції в Україні серед постачальників якісної продукції власного виробництва. На нашому сайті можна придбати кабачки різних сортів. Щоб правильно підібрати насіння, рекомендуємо звернутися до менеджерів.

Назад до списку