У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Чим підгодувати розсаду капусти?

Навіть діти знають, що капуста — дуже корисний і смачний овоч. До її складу входять калій, магній, залізо, кальцій, молочна кислота, вона багата вітамінами K і U (знешкоджує небезпечні для організму сполуки). Однак не кожному відомо, скільки існує сортів капусти. У магазинах і на ринках представлена ​​величезна кількість. Як же виростити смачний і корисний овоч?

Важливо знати

Щоб розібратися в особливостях вирощування, розглянемо основні характеристики, за якими класифікують капусту:

  • сортова і гібридна;
  • качанна (білокачанна, червонокачанна, брюссельська, савойська), листова (кольрабі, пекінська, калі) і цвітна (власне цвітна та броколі);
  • рання, середня і пізня.

Кожен вид характеризується різноманітністю сортів, тому при вирощуванні необхідно враховувати особливості конкретного типу.

Догляд за розсадою

Капуста досить вимоглива до ґрунту і живильного середовища. В Україні практично всі регіони підходять для вирощування цього овочу. Найбільш поширена серед аграріїв — білокачанна і цвітна. Ці різновиди вимагають спеціального догляду, тому велике значення має підживлення розсади капусти.

Для швидкого зростання культури потрібні макро- (калій, магній, кальцій, фосфор, азот, залізо, сірка) і мікроелементи. У ґрунті ці речовини знаходяться в недостатній кількості, тому його доцільно додатково удобрювати. Знаючи склад земельного покрову, можна правильно визначити, чим підживити розсаду капусти. Кількість і склад добрив залежать не тільки від якості ґрунту, але і від терміну дозрівання і сорту. Наприклад, для розсади білокачанної капусти цей процес радять проводити в 3–4 етапи.

Для росту найбільш важливими компонентами є азот, фосфор і калій. Ще до проведення пікіровки рекомендують поливати сіянці розчином перманганату калію. Через десять днів після видалення пасинків слід підготувати розчин з трьох компонентів: хлористого калію (або сульфату калію), аміачної селітри і суперфосфату. Наступна підгодівля розсади капусти складається з аміачної селітри. Останній раз розсаду поливають перед висадкою в ґрунт складом з суперфосфату, хлористого калію (або сульфату) і аміачної селітри, але в інших пропорціях.

Вирішуючи, чим підгодувати розсаду капусти для зростання, враховуйте, який вид і сорт був обраний. Крім цього, якості посівного матеріалу слід приділити особливу увагу. Великий вибір сортів капусти пропонує компанія Lucky Seed.

Назад до списку