У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Чим підживлювати помідори після пікіровки?

Помідор — це популярний овоч, який вживають в сирому і переробленому вигляді. Тільки культура вимагає особливого догляду і уваги в процесі вирощування. Тому важливо знати і дотримуватися правил підгодівлі, щоб отримати багатий врожай. Від того, коли і як вона буде проведена, залежить стійкість томатів до хвороб і шкідників. Підживлення розсади помідор після пікіровки вкрай важливе але добрива вносять дотримуючись міри. Особливо це стосується засобів, до складу яких входить азот. Надлишок цієї речовини призведе до активного росту листя і скорочення кількості плодів.

Розпізнати, що розсада томатів потребує підгодівлі після пікіровки можна за такими ознаками, як:

  • жовтизна і слабкість листя;
  • поява фіолетового відтінку;
  • чітко помітні всі прожилки.

Кожен із симптомів означає, що саджанцям не вистачає певного елемента для правильного розвитку, що дозволяє точно вибрати добриво для підгодівлі.

Що і коли вносити?

Мало зрозуміти, який засіб використовувати, важливо не пропустити момент для внесення. Початківці дачники часто задаються питанням, коли підгодовувати розсаду. На що більш досвідчені колеги радять вносити добриво ще на самій ранній стадії, тобто коли з'являються два перших листочка.

Чим підгодувати розсаду помідорів після пікіровки? Фахівці рекомендують використовувати препарат «Фітоспорін». Він підвищить стійкість до грибкових захворювань, як і розчин міді. Після першого внесення добрива вичікують приблизно два тижні, після чого перед фермерами знову постає питання: «Чим підгодувати помідори після пікіровки?».

Вдруге допустимо застосувати комплексний засіб, до складу якого входять мінеральні та органічні речовини. В них є всі необхідні для рослин елементи. Подальша підгодівля томатів після пікіровки проводиться через кожні десять днів, все тим же комплексним добривом. Але, за бажанням, фермер може використовувати і органіку. Підживлення після пікірування допоможе швидше прижитися культурі на новому місці. Але слід виділити для рослини період для відпочинку і тільки після закінчення цього терміну (7 днів) вносити добриво.

Народні засоби у боротьбі за багатий урожай

Початківці-городники спочатку губляться і не можуть зорієнтуватися в широкому асортименті засобів. Тому не відразу знаходять, чим можна підгодувати розсаду томатів після першої і наступних пікіровок.

Крім готових препаратів, добриво можна створити з підручних речовин. До таких належать настій на золі або яєчній шкаралупі, банановій шкірці. З представлених на полицях магазинів рекомендується обирати добрива, що містять суперфосфат, сечовину і сульфат калію. Що стосується насіння, то в Україні купити добірний і якісний товар пропонує компанія Lucky Seed. Ми даємо можливість придбати продукцію, що пройшла строгий контроль і вирощену в сприятливих районах країни.

Назад до списку